Haber Detayı
11 Ocak 2024 - Perşembe 17:38 Bu haber 166 kez okundu
 
ADD'DEN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, kuruluşunun 30 yılı olması ile ilgili Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak basın açıklaması yaptı.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
ADD'DEN 30. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

Bugün bizim kuruluş günümüz olduğu gibi aynı zamanda Çalışan Gazeteciler günü, Dünya Ziraat mühendisleri günü onlara da çalışmalarında başarılar dileyerek günlerini kutlarım” dedi.

YAYILMAYA ÇALIŞILAN ÇAĞ VE AKIL DIŞI GERİCİ ANLAYIŞIN FARKINDA VE KARŞISINDAYIZ!
Başkan Yelekin konuşmasına son günlerde ortaya çıkan laiklik karşıtı girişimlerle ilgili de açıklama yaptı. Başkan Yelekin;

“Filistin’e destek ve İsrail’in -şiddetle kınadığımız, lanetlediğimiz- soykırım boyutlarına varan Gazze saldırılarına, çocuklar dahil binlerce masum sivili katletmesine tepki gerekçesiyle düzenlenen bazı gösteriler, kimi provokatif eylem ve söylemler, çeşitli sosyal medya paylaşımları ve son olarak 1 Ocak 2024 tarihinde İstanbul’da yapılan mitingdeki -mitingin gerekçesi ve adı ile ilişkisi olmayan- şeriat ve hilafet çağrıları; Laik Cumhuriyete, Atatürk İlkelerine ve Devrim Yasalarına apaçık bir başkaldırıdır, bir isyan provasıdır. Bundan vahimi; bu gösteri ve çağrıların Anayasamızın ilk 4 maddesi ile 14. maddesini yok sayan, böylelikle Anayasal Düzeni yıkmayı hedefleyen bir darbe kalkışması niteliğinde olmasıdır. Daha da vahim olansa; böylesi bir eylemin 3 gündür takipsiz kalmış olması, anayasal kurumların tepkisizliği, emniyet ve yargının sessizliğidir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ADD'DEN, 30., KURULUŞ, YILDÖNÜMÜ, KUTLAMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı