Haber Detayı
25 Nisan 2024 - Perşembe 10:49 Bu haber 67 kez okundu
 
UYKU APNESİ OLANA EHLİYET YOK!
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde milyonlarca sürücüyü etkileyecek önemli bir değişiklik yapıldı. Artık uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
UYKU APNESİ OLANA EHLİYET YOK!

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan flaş bir değişiklikle, uyku apnesi sendromu olan kişiler artık ehliyet alamayacaklar. Bu yeni düzenleme, sürücülerin ve diğer yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla getirildi.

Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi zorunluluğuyla ilgili süre, Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle uzatılmıştı. Ancak, bu süreçte yapılan yeni düzenlemelerle, ehliyet yenileme sürecinde sağlık raporu alınması gerekiyor ve bu raporlar uyku apnesi sendromunu da içeriyor.

Uyku Apnesi Nedir?

Uyku apnesi, uyku sırasında tekrarlayan nefes durmaları ve ardından nefes almanın tekrar başlamasıyla karakterize edilen bir uyku bozukluğudur. Bu durmalar, hava yollarının tıkanması nedeniyle oluşur ve her seferinde 10 saniyeden birkaç dakikaya kadar sürebilir. Uyku apnesi birden fazla kez tekrarlayabilir ve her gece boyunca birçok kez meydana gelebilir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: UYKU, APNESİ, OLANA, EHLİYET, YOK!,
Yorumlar
Haber Yazılımı