Yazı Detayı
06 Mart 2023 - Pazartesi 12:49 Bu yazı 157 kez okundu
 
SİYASETTE 24 SAAT !
GÖKÇE DALGA
hakankaya
 
 

Siyaset' de 24 saat çok uzun bir süre! 6 aydır 6 lı masa; liderlerden biri aday olacak diyordu, Meral Hanım da bu masada saatlerce yapılan toplantılarda ki mutabakatlara imzasını atıyor yaptığı görüşmeleri kendi grubuna aktarıyordu.

Şimdi bu zamanda masadan kalkmak nedir diyenlere, acaba şöyle olabilir mi? İyi partinin masadan kalkması her ne kadar masa temsilcileri için olumsuz iktidar kanadı için olumlu gibi görünse de aslında pek de öyle olmayabilir mi? Masada olmayan fakat muhalefet olan oy oranı da 10 a yakın başka bir parti masa üyesi olur mu?

İyi Parti de başka bir 6 li masa kurarak bu yeni masanın oy oranını mevcut (şimdilik 5 li) masadan almadan 20 ye taşır mı? Seçimin birinci turunda bu sonuçlar ile hiç kimse 51 i bulamaz. İkinci turda da muhalefet tarafında kim daha fazla ol alırsa diğer muhalefet temsilcileri onu destekleyince acaba sizce seçim sonucu ne olur? Fakat tabii ki iddialı parti için seçim kazanmak önemlidir. Bakıldığında kazanmak yerine yeterki gitsin de yerine kim gelirse gelsin mantığı da yanlıştır.

O sebeple tırnağı olan başını kaşır, ensesi kalın olan kendi işini kendi yapar. Bu son gelişme millet vekili dağılımını da etkiliyor tabii ki, muhalefet bu hesabı bu zamana kadar seçim kazanmasalar da en azından mecliste çoğunluğu ele alalım hesabı yaparken artık bu hesabı da yapmadığına göre demek ki onlar için her şey yolunda. Yada söylem ve eylemleri tutarsız. İddialı değiller.

Bakalım seçime daha çok var. Ama 50 bin kişinin vefat ettiği, henüz enkazlar toplanmamışken mirasçıların mal paylaşım kavgası da ayrıca can yakıyor. Bu seçimi ne kararsızlar ne parti üyeleri belirleyecek, seçimi sandığa gitmeyenlerin etkisinden kaynaklı oy dağılımı belirleyecek gibi.

 
Etiketler: SİYASETTE, 24, SAAT, !,
Yorumlar
Haber Yazılımı