Haber Detayı
21 Kasım 2022 - Pazartesi 08:38 Bu haber 1073 kez okundu
 
Sefo Kimdir?
Özellikle Z kuşağı tarafından beğeni ile dinlenen yetenekli sanatçı, profesyonel müzik kariyerine başladığından beri yayınladığı ve sayıları yirmiyi aşan tekli çalışmalarla daha kariyerinin başından itibaren ne kadar verimli ve üretken bir sanatçı olduğunu kanıtlamış durumda.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
Sefo Kimdir?

16 Mart 1998 tarihinde Samsun’da dünyaya gelen Sefo, ilk ve orta öğretimini bu şehirde tamamladı. Asıl adı Seyfullah Sağır olan genç rapçi ve söz yazarı, müziğe olan ilgisini henüz ortaokul yıllarında keşfetti. Sanatçının okul yıllarında müziğe duyduğu bu ilgi, ona underground rap konserlerinde performans sergileme fırsatını doğurdu. Bu yıllar boyunca eğitiminden kalan boş vakitlerin hemen hemen tamamını çatı katlarına ve terk edilmiş binaların köhne dairelerine kurulan home stüdyolarda geçiren Sefo, 2013 yılında ilk kaydını aldı. Yine aynı yıl içinde yakın arkadaşı olan T One ile “Sokaktan” isimli bir albüm yaptı. 2014 yılına gelindiğinde Revart ve T One’ın da dahil olduğu “362Tuzak” adlı oluşumu kuran Sefo, 2015 – 2018 yılları arasında gerçekleştirdiği çalışmaları internet üzerinden yayınlamaya başlamıştı.

İlk Yıllar

2018 yılında çıkardığı ve aynı zamanda ilk profesyonel şarkısı olma ünvanını taşıyan Yalan adlı şarkı ile müzik kariyerine başlayan Sefo, Şubat 2019’da yayınladığı Poz teklisinden sonra müziğe daha çok odaklanmaya karar verdi ve 18 Nisan 2019 tarihinde Up Down adlı şarkıyı yayınlayarak müzik çalışmalarını sürdürdü. 28 Haziran 2019’da 362 adlı tekli çalışmasını yayınlayan sanatçı, bu tekliden sonra “Derdi Ne?” Adlı şarkıyı yayınladı.

2019 yılına kadar underground rap dünyasında pişen ve yeteneklerini geliştirme fırsatı bulan Sefo, 2019 yılında ilk bandrollü projesi olan “Derdi Ne?” adlı çalışmayı yayınladı ve bu çalışma oldukça geniş bir kitleye ulaştı. İstanbul’da Uluslararası Ticaret Bölümü’nde üniversite eğitimine devam eden Sefo, en bilinen ve sevilen çalışmalarının sözlerini okula giderken bindiği metrobüslerde yazdığını belirtiyor.

2020 Sonrası

21 Şubat 2020 tarihinde “Başa Sar” adında bir tekli daha yayımlayan Sefo’ya bu teklide Yase eşlik ederken şarkının beatinde Aerro’nun imzası bulunmakta. Sefo, son dönemde Reynmen ile ortak bir çalışmanın ürünü olarak yayınlanan “Bonita” adlı şarkısıyla da sesini geniş kitlelere duyurmaya devam etti. Son dönemlerde çıkardığı tekli çalışmaları ile özellikle Z kuşağının yoğun bir ilgi duyduğu şarkıcının ismi bir dönem ünlü influencer Ala Tokel ile anıldı. Ancak ikili bir süre önce aralarındaki ilişkiye ve arkadaşlıklarına son verdiğini duyurdu. Genç ve yetenekli rap sanatçısı Sefo, son yıllarda çıkardığı tekli projeleri ile dinleyicilere kendisini tanıtmaya ve hayranlarını mutlu etmeye devam ediyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sefo, Kimdir?,
Yorumlar
Haber Yazılımı