Haber Detayı
24 Ağustos 2022 - Çarşamba 14:31 Bu haber 989 kez okundu
 
Sardunya adasına taşınana 15 bin euro ödenecek
İtalya'nın cennet adası Sardunya'ya taşınmak isteyenlere 12.700 sterlin ödeme yapılacak.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
Sardunya adasına taşınana 15 bin euro ödenecek

Akdeniz'in incisi İtalya, Sardunya adasına taşınmak isteyenlere 12.700 sterlin ödeme yapacak. Ada yetkilileri, kırsal kasabaları gençleştirme girişimi için 38 milyon sterlinlik bir bütçe ayırdı. Nüfus kaybını tersine çevirmeyi ve ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan planın bir parçası olarak satın alma ve yenileme işlemleri için potansiyel alıcılara 15 bin euroya kadar da ödeme yapılabilir.

 

HİBE YÜKSEK ANCAK KOŞULLARI BELLİ

Ancak bu hibe, insanların haksız avantaj elde etmesini ve kendilerine rahat bir tatil evi hazırlamasını önlemek için bazı kurallara sahip…

-Her şeyden önce, hibe parası yalnızca Sardunya'daki bir evin satın alınması veya yenilenmesi için fon sağlamak için kullanılabilir.

-Söz konusu mülk, aynı zamanda, ekonomik desteğe en çok ihtiyaç duyan kasabalar olduğundan, nüfusu 3 binden az olan bir belediyede yer almalıdır.

-Hükümet bazı durumlarda maksimum 15 bin euroyu devredecek olsa da bu hibe, mülkün veya planlanan tadilatların toplam maliyetinin yarısını geçemez.

-Son olarak, Sardunya hükümetini tekliflerine dahil etmekle ilgilenen bir alıcı, orada tam zamanlı olarak yaşamayı planlamadıkça bunu yapamaz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sardunya, adasına, taşınana, 15, bin, euro, ödenecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı