Haber Detayı
25 Mayıs 2023 - Perşembe 17:17 Bu haber 255 kez okundu
 
DİKKAT ! YÜKSEK ORANDA BAKIN NE ÇIKTI
Gençlerin kullandığı e-sigaralarda yüksek oranda kurşun ve nikel çıktı
- Haberi
DİKKAT ! YÜKSEK ORANDA BAKIN NE ÇIKTI

İngiltere'de bir ortaokuldaki öğrencilerin kullandığı elektronik sigaraların yüksek düzeyde kurşun, nikel ve krom içerdiği ortaya çıktı.

İngiltere'nin Kidderminster bölgesinde Baxter Koleji'ndeki öğrencilerden toplanan kullanılmış elektronik sigaralar bir laboratuvarda test edildi.

BBC'de yer alan habere göre, sonuçlar, elektronik sigara kullanan çocukların günlük güvenli kurşun miktarının iki katından fazlasını ve nikel miktarının dokuz katını soluyor olabileceğini ortaya koydu.

 

Bazı elektronik sigaraların ise sigara dumanındaki gibi zararlı kimyasallar içerdiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre çocuklarda yüksek düzeyde kurşuna maruz kalmak merkezi sinir sistemini ve beyin gelişimini etkileyebilir.

Elektronik sigaraların ortaokul çocukları tarafından yaygın olarak kullanıldığı düşünülüyor.

Laboratuvarın kurucu ortağı David Lawson, "Bunların hiçbiri piyasada olmamalı. İzin verilen metal seviyelerine ilişkin tüm kuralları ihlal ediyorlar. Bunlar şimdiye kadar gördüğüm en kötü sonuçlar. Metal miktarları şöyleydi: Kurşun (gram başına 12 mikrogram, öngörülen güvenli maruz kalma seviyesinin 2,4 katı; nikel, güvenli seviyelerin 9.6 katı; krom, güvenli seviyelerin 6,6 katı)" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DİKKAT, !, YÜKSEK, ORANDA, BAKIN, NE, ÇIKTI, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı