Haber Detayı
19 Nisan 2023 - Çarşamba 12:18 Bu haber 293 kez okundu
 
BAYRAMDA YENİ KİMLİKLE GEZİLEBİLECEK ÜLKELER
Ramazan Bayramı tatilini vizesiz sadece kimlik belgesiyle yurtdışında geçirmek isteyen tatilcilerin en çok tercih ettiği ve sadece yeni kimlik kartıyla gezilebilecek ülkeler belli oldu.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
BAYRAMDA YENİ KİMLİKLE GEZİLEBİLECEK ÜLKELER

Tatilseverlerin kültür, doğa ve deniz temalı tatil konseptlerini bulabilecekleri bu ülkelerde tarihi yapılardan doğal güzelliklere kadar keşfedilecek birçok güzellik bulunuyor. İşte sadece kimlik kartıyla gidilebilecek ülkeler ve gezilebilecek yerler:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Kuzey Kıbrıs’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 güne kadar olan ziyaretleri için çipli kimlik kartlarıyla giriş yapabiliyor. Türkiye'nin her yerinden direkt ya da aktarmalı uçuşlarla ortalama 1,5-2 saatte ulaşılabilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tercih edeceklere Girne, Lefkoşa, Gazimağusa şehirlerinden birinde kalmaları ve bu şehirlerin tarihi değerlerini keşfetmeleri öneriliyor. Kalınacak şehre göre Girne Kalesi, Bellabais Manastırı, Selimiye Camii gibi cazibe merkezleri de görülecek yerler arasında başı çekiyor.

Azerbaycan
Çipli kimlik kartı ile 90 güne kadar kalınabilecek ülkede başta başkent Bakü olmak üzere ziyaret edilebilecek şehirler bulunuyor. Hazar Denizi’nin batı kıyısında kurulu Bakü’de çok sayıda plaj da yer alıyor. Ülkenin bir diğer popüler seyahat destinasyonu olan Gence ise etkileyici tarihi, mimarisi ve huzurlu atmosferiyle hem dinlenip hem eğlenebileceğiniz özel bir şehir olarak öne çıkıyor.

Gürcistan
Gürcistan, başkent Tiflis ve yeşil şehir Batum ile öne çıkarken, bayram tatili için ideal rotalar arasında yerini alıyor. Lezzetli yemekleri, cazibe noktaları ve kültürel dokusu Gürcistan'ı cazip kılıyor. Gürcistan'a uçakla ulaşımın yanı sıra Batum otobüs bileti alarak da gidilebiliyor. Bayram tatili için Gürcistan'ı seçeceklerin peynirli pide haçapuri ve Gürcü mantısı hinkali yemesi tavsiye ediliyor.

Batum'u tercih edecekler için gezilmesi gerekenler listesinde ise Ali ve Nino heykelleri, Batum Botanik Bahçesi ve Argo Teleferiği yer alırken; Tiflis rotasında Parlamento Binası, Tiflis Saat Kulesi ve Nikoloz Baratashvili Köprüsü ilk sırada yer alıyor.

Moldova
Doğu Avrupa'nın küçük ülkesi Moldova da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kapılarını pasaportsuz ve vizesiz açıyor. Kimlikle giriş yapıp 90 güne kadar kalınabilecek ülkede farklı kültürlerin harmonisini görmek mümkün oluyor. Ülkenin başkentine gitmek için Kişinev uçak bileti alarak yolculuk planlanabiliyor. Kişinev'de ayrıca mutlaka Dendarium Park, Moldova Ulusal Tarih Müzesi ve Stephen the Great Central Park'ın görülmesini öneriliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAYRAMDA, YENİ, KİMLİKLE, GEZİLEBİLECEK, ÜLKELER,
Yorumlar
Haber Yazılımı