Haber Detayı
19 Mayıs 2023 - Cuma 15:34 Bu haber 588 kez okundu
 
BAŞKAN MERCAN : BÜTÜN ÜMİDİN EMİN ELLERDE!
- Haberi
BAŞKAN MERCAN : BÜTÜN ÜMİDİN EMİN ELLERDE!

ADD Gençlik Kolları Başkanı  Hüseyin Mercan Basın açıklaması :

“Efendiler, bu durum karşısında bir tek karar vardı. O da millet egemenliğine dayanan tam bağımsız yeni bir Türk Devleti kurmak. İşte daha İstanbul’da düşündüğümüz ve Samsun’da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulamaya başladığımız karar, bu karar olmuştur. (…) Türk’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet tutsak yaşamaktansa yok olsun daha iyidir.
Öyleyse, Ya İstiklâl Ya Ölüm!
İşte gerçek kurtuluşu isteyenlerin parolası bu olacaktır.”

19 Mayıs 1919 sabahı Atatürk ve bir avuç insan, bu kararlılıkla başlattı bağımsızlık mücadelesini Samsun’dan ve bir daha hiç sönmemek üzere özgürlük meşalesini yaktılar.

Silah yok dediler, bulunur dedi. Ordu yok dediler, kurulur dedi. Çünkü onun bildiği tek bir gerçek vardı: “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Bugün; bütün ümidini emanet ettiği biz gençler için de tek bir gerçek vardır: Memleket kötü ahval ve şerait içindeyken dahi, hiçbir umutsuzluğa kapılmadan, Atatürkçü Düşünce’nin ışığında, sonuna kadar mücadele etmektir. Yılmadan, yorulmadan Samsun’dan yaktığın bu özgürlük meşalesini ebediyete kadar taşıyacağız. Adını da, en büyük mirasın Cumhuriyet’i de , her şartta canımız pahasına yaşatacağız. 

Aziz Atatürk, bütün ümidin emin ellerde. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun

  Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, MERCAN, :, BÜTÜN, ÜMİDİN, EMİN, ELLERDE!,
Yorumlar
Haber Yazılımı