İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
TÜRKEL :ATAKUM'A  AŞIĞIM
TÜRKEL :ATAKUM'A AŞIĞIM
Haber Detayı
25 Ekim 2023 - Çarşamba 16:17 Bu haber 167 kez okundu
 
ASIRLIK LEZZET DEVAM EDİYOR !
1925 yılından bu yana Saathane Meydanı’nda hizmet vermekte olan ve gurmeler tarafından ülkenin en iyi ilk 10 dönercisi arasında gösterilen Lezzet Lokantası’nın ünü her geçen gün daha fazla artıyor. Lezzet Lokantası’nın başarılı işletme müdürü Murat Kaya bu başarının sırrının kaliteli hizmet anlayışının 1925 yılından itibaren hiç değişmemesi olduğunu söylüyor.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
ASIRLIK LEZZET DEVAM EDİYOR !

KALİTEMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ

Samsun’un en eski lokantasının Lezzet Lokantası olduğunu belirten Murat Kaya’’ Önceliğimiz müşterilerimize her zaman en iyiyi ve en kaliteliyi sunmak. 1925 yılından bu yana hiç değişmeyen bir sistemimiz var. Kullandığımız etler Van, Mardin gibi doğu illerinden gelmekte ve bu etlerin döner için en ideal bölgeleri kullanılmaktadır. Etlerimizi bir gün önceden marine ederek hazırlıyor ve dinlendirdikten sonra günlük olarak döner üretiyoruz. Bir önemli farkımızda dönerimizi gürgen odunu ateşinde yapıyor olmamız. Ayrıca dönerimizde tamamen doğal tereyağı kullanmaktayız. Mesela bunu herkes yapamaz çünkü bunlar yüksek bir maliyet oluşturuyor. Bizim müşteri kitlemiz bizi ve kalitemizi biliyor ve bu anlayışta çalıştığımızda da dönerimiz saat 3 gibi bitiyor ve kapatıyoruz. Belirlediğimiz kilonun üzerine çıkmıyor, kalitemizden ve standartlarımızdan daha fazla para kazanmak uğruna vazgeçmiyoruz. Ustam bana hep ‘’Döner bittiğinde bitmiştir, birazda komşularımız kazansın’’ derdi. Amacımız daha fazla para kazanmak değil kaliteli ürün çıkarmak olduğu için ve dönerimizi günlük olarak hazırladığımız için dönerimiz bittiğinde kapatıyoruz’’ diye konuştu.

ET FİYATLARI ÇOK YÜKSEK

Et fiyatlarının çok yükseldiğine de değinen Murat Kaya’’ 2012 yılında eti 13 TL’ye alırken porsiyonu 11 TL’ye satıyorduk. Şimdi ise etin kilosunu 60 TL’ye alıyor porsiyonunu 30 TL’ye satıyoruz. 100 kilo etin 11 kilosu sinirlerini ayırdığımızda fire verir. Döneri astığımızda da pişerken yüzde 30 fire veriyor. Bu hesaplamayla bakarsanız şuan etten kazandığımız para maalesef çok çok az. Vatandaşın alım gücüde ortada olduğu için fiyatları da daha fazla yükseltemiyoruz. Dönerimizin yanında çorba, tatlı gibi ürünlerimizde olduğu için kendimizi götürebiliyoruz. Daha fazla kilolarda döner asmış olsak ve daha uzun süreli çalışsak elbette fazlasını satabiliriz ama söylediğim gibi kalite açısından standartlarımızı da değiştirmek istemiyoruz. Mesela biz asla inek eti kullanmıyoruz. İnek eti daha ucuzdur ama bu kalitemizi düşürür.  Bu sebeple et fiyatlarının düşmesini temenni ediyoruz’’ dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE MAĞDUR OLDUK

Kaya ‘’Pandemi dönemi birçok esnaf gibi bizim içinde oldukça zor geçti. Elimizden geldiğince işçilerimize destek olmaya çalıştık. Sonuçta herkes işine gücüne güvenerek borçlanmış, kredisi olanlar var. Biz çalışanlarımız için elimizden geleni yapmış olsak da alınan kararlar bizi soktu. Mesela sigorta primleri alınmayacak dediler ama ilk fırsatta toplu olarak hepsini istediler mecburen ödedik. Dükkan kiralarımızı ödedik. Masraflarımız sürekli devam etti. Paket servisinde çalışan arkadaşlarımızı sürekli dinlendirerek çalışmak zorunda kaldık. Bu süreçte gerek esnaf gerekse bu sektörde çalışan bütün vatandaşlar mağdur oldu. Şimdi uzun bir süre bu mağduriyetin yaralarını sarmaya çalışarak geçecek’’ diye ifade etti.

 

ÜLKENİN EN İYİ 10 DÖNER LOKANTASINDAN BİRİYİZ

Bizi isim olarak taklit etmeye, bize benzemeye, bizim sistemimizde çalışmaya çalışan birçok firma oldu diye konuşan Murat Kaya ‘’Yapabilsinler de isterdik ama olmadı. Çünkü bu sistemi oturtmak kolay değil. Kaliteli işin maliyeti de yüksek oluyor. Bu maliyetler ile de belirli bir müşteri kitlesi olmadan yol almak çok zor. Biz bu konuda avantajlıyız çünkü 1925 yılından bu yana gelen bir sistem var. Zaten bu sebeple önceliğimiz büyümek değil kalitemizi korumak. Şubeleşmemiz ve büyümemiz için, isim hakkı ve bayilik için birçok teklif alıyoruz ama kabul etmiyoruz. Hem de ciddi rakamlara teklifler alıyoruz. Ama kontrol edemeyiz düşüncesi ve kalitemizi koruma arzumuz sebebiyle böyle bir açılıma bugüne kadar gitmedik. Bu konuda en fazla yine Samsun’a ikinci bir şube açabiliriz. Şuan için daha fazlasını düşünmüyoruz. Biz zaten ülke çapında adını duyurmayı başarmış, ülkenin önde gelen gurmeleri tarafından en iyi 10 döner lokantası arasında gösterilen ve ünlü isimlerin sürekli ziyaret ettiği biz firmayız. Bu gururda bize yetiyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.    

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ASIRLIK, LEZZET, DEVAM, EDİYOR, !,
Yorumlar
Haber Yazılımı