Haber Detayı
16 Temmuz 2020 - Perşembe 07:08 Bu haber 1939 kez okundu
 
2020 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI
Milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veli için kritik bir öneme sahip olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) dahilinde bu sene yapılan 2020 LGS sınav sonuçları merakla bekleniyor. Adayların ilgi ile takip ettikleri haber MEB tarafından verildi.
- Haberi
2020 LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

2020 LGS Sonuçları- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi sınav usulleri ile Türkiye genelinde uygulamaya aldığı Lise Geçiş Sınavı ile ilgili olarak yapılan açıklamada; sınava katılım gösteren adayların sayısal bilgilerine ait rakamlar sunuldu.

Koronavirüs (Covid 19) salgını sebebi ile sınav takvimlerinde yaşanan değişikliklerin ardından gelinen noktada, genel olarak Türkiye’de normalleşme sürecine başlanırken; LGS sınav uygulamasının da tamamlanmış ve sınav sonuç sürecinin bugün itibari ile nihayete ermiş olduğu beyan edildi.

Sınav Katılım Bilgileri

Orta öğretim aşmasında bulunan ve süreç  içerisinde 8. Sınıf gerekliliklerini yerine getirmiş olan öğrencilerin lise eğitimlerinin akıbetini belirlemek için katılım göstermek zorunda oldukları LGS sınavı için; 2020 LGS dahilinde 1 milyon 600 bin öğrencinin sınava katıldığı ilan edildi.

1 milyon 700 bin sayısın yakın bir başvuru alınan süreç içerisinde 100 binden daha az kişinin Türkiye genelinde sınava katılamadığı ve sınava katılım gösteren adaylarından 181 öğrencinin de bütün sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan aldığı açıklandı.

Söz konusu durumda tam puan alan 181 kişilik öğrenci grubunun Türkiye geneli şehir dağılımının da önem arz ettiği ifade edilirken; büyük şehirlerde yoğunlaşma ile istatistiklerin belirlenmediği ve 181 kişinin 42 farklı şehirden katılım gösterdiği tespit edildi.

Soru İptali Olmadı!

MEB tarafından organize edilen sınav bilgilerinde yer alan gelişmelere göre; 2020 LGS dahilinde hatalı ve ihtilaflı sorunun bulunmadığı ve herhangi bir şekilde soru iptali yaşanmadığı beyan edildi. 16 Temmuz 2020 tarihinde açıklanması beklenen sınav sonuçlarının günün ilk saatlerinde açıklanmasının ardından; LGS tercihleri için öğrenciler ve veliler bugün yayımlanacak olan tercih kılavuzunu beklemeye başladı.

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ. http://sonuc.meb.gov.tr/

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 2020, LGS, SONUÇLARI, AÇIKLANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı