Haber Detayı
04 Ekim 2022 - Salı 12:57 Bu haber 2095 kez okundu
 
Samsun Deva Partisi Aralık-2020 de il kongresini yaptığı günden beri seçmene gitmesi, Samsun'un sorunlarına çözüm üretmesi, ülkeyi yönetmedeki iddiası yada gayretleri yerine sürekli parti içindeki kutuplaşmaları, ayrılıkları ile gün geçmiyor ki gündeme gelmeye devam ediyor.
GÜNDEM Haberi

İlk günden bu zamana kadar her ay il yönetiminden, ilçe başkanlarından, ilçe yöneticilerinden hatta istifa eden üye sayıları ile gündemde kalmaya devam ediyor. Ne yazık ki ülkeyi yönetmeye talip siyasi parti daha henüz kendi şehrindeki teşkilatını yönetemiyor.
Bundan daha önemlisi bunca ayrılık bunca kopma sürekli sadece tek bir sebepten olduğu artık şehirdeki tüm siyasi partiler, basın, STK, muhtar ve tabii sağır sultan tarafından dahi biliniyor iken görünen o ki Deva Partisinin genel merkezi tarafından hala bilinmiyor yada sürekli liyakattan bahseden partinin genel başkanı tarafından seçmene şirin görünmek için süslü laflar ediliyor. Tabii bilinmez, fakat seçmen artık çantada keklik degil ve kapısının önünü temizlemekten aciz olanların samimiyetini takip ediyor.
Bilinen 5 ilçe Deva Partisinden yönetim olarak tamamen ayrılmışken bu hafta da Atakum İlçe başkanı ve yönetiminin çalışmasına son verildi.
Takıp ettiğimiz kadarı ile ilçe başkanı ve yönetimi Samsun’un en başarılı ilçesiydi.
Fakat siyaset bir kez daha kirli yüzünü gösterdi.
Samsun seçmeni, Deva Partisinin il başkanlığının yetersizliğini ve yönetsel manadaki acziyetini farklı argümanlarla kamufle etme çabasıyla koltuklarını ve siyasi geleceklerini garanti altına almaya yönelik hamlelerle zaman kazanma arzusu içinde olduklarını görüyor.
Bir milyon seçmene sahip, 9 millet vekili çıkartan Karadeniz in incisi Samsun da başta genel de fakat özellikle yerelde daha etkili siyaset yapması beklenen Deva Partisinin bu hafta ki gündemi Atakum ilçesiydi.
Dizi izler gibi merak eder olduk, bakalım haftaya Deva Partisinden kim yada kimler ayrılacak.
Samsun da seçmen için karar vermesi zor olacak olan seçimler yaklaşıyorken partilerin genel merkezleri de seçimden başarılı çıkmak adına son süreçleri yaşıyorlar. Hep birlikte bekleyip göreceğiz seçim gecesi kim seçmeni ikna etmiş kim edememiş. Fakat Samsun seçmenine gidip kendisini ifade edenin başarılı olma adına hala bir şansı var. Bu şans artık tüm siyasi partiler için son derece kıymetli. Kimisi hatalar yapar ders çıkartır kimisi hatalar yapar arka buldukça rehavete kapılır.
Deva Partisinin Genel Başkanı bu hafta Trabzon da partisinin 5. mitingini gerçekleştirdi. Yine liyakat, demokrasi, özgürlük, samimiyet, adalet ve ekonomi dedi. Coşkulu kalabalık söylemler ve eylemlerin örtüşmesinden Samsun da olduğu gibi umarız mağdur olmazlar.
Kendisine Deva olamayan ülkeye ne olur?

Kaynak: Editör:
Etiketler: ,
Yorumlar
Haber Yazılımı