Haber Detayı
05 Ekim 2022 - Çarşamba 11:51 Bu haber 8345 kez okundu
 
Türkiye'nin en sinirli şehri Samsun!
Türkiye’nin dört bir yanından şiddet haberleri üzerimize yağıyor. İstek parçasını okumadığı için kan dökenler, trafikte yol verme kavgasında can alanlar, gözünü kırpmadan cinayet işleyenleri garipsemiyoruz bile. Peki Türkiye’nin şiddet haritası bize ne söylüyor?
- Haberi
Türkiye'nin en sinirli şehri Samsun!

Türkiye’nin en sinirli, en asabi kenti hangisi sorusunda öne çıkan iki yer var. Samsun ve Adana. Olay, ölü ve yaralı sayısında birbirine çok yakın olan iki il, olayları nüfusa oranlandığımızda en asabi, en sinirli kent kim sorusunu da otomatik olarak cevaplandırıyor. 1 milyon 500 bine yaklaşan Samsun açık ara Türkiye’nin nüfusuna göre en çok şiddet olayının yaşandığı kent olarak öne çıkıyor. 

SAMSUN ŞİDDETTE, ADANA ŞİDDETİN DERECESİNDE ÖNDE!
Adana’nın Samsun’u geride bıraktığı alansa olayların şiddet derecesinin daha yüksek olması. Samsun’da 222 şiddet olayında 78 kişi ölüp, 22o kişi yaralanmışken bu rakamlar Adana’da 228 olay, 105 ölü ve 273 yaralıya tırmanıyor. Kısaca Samsun şiddete daha meyilli, Adana ise şiddetin derecesini yükseltme konusunda çok daha mahir gibi duruyor. Peki bölgelerde durum ne? İşte Umut Vakfı’nın çalışmasında bölge bölge şiddet raporu…

Kaynak: Editör:
Etiketler: Türkiye'nin, en, sinirli, şehri, Samsun!,
Yorumlar
Haber Yazılımı