İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Mavi gözlü insanlar aynı soydan mı geliyor?
Mavi gözlü insanlar aynı soydan mı geliyor?
Kamuda günlük yemek ücretine zam
Kamuda günlük yemek ücretine zam
Haber Detayı
08 Ekim 2022 - Cumartesi 08:41 Bu haber 636 kez okundu
 
Yeni hali beğenildi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından hizmete açılan Subaşı Mekanik Katlı Otoparkı, bölgenin trafik yoğunluğuna ve parklanma sorununa neşter vurdu. Park sorununun çözümü ile birlikte bölgedeki tarihi dokuyu da ortaya çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmalarından hem vatandaşlar hem de esnaf memnun kaldı.
GÜNDEM Haberi
Yeni hali beğenildi

Samsun’un hem insan hareketliliği hem de trafik açısından en yoğun bölgelerinden biri olan Subaşı Meydanı, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Subaşı Meydanı ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi’ ile modern  bir görünüme kavuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı törenle resmi açılışı yapılan proje ile özelikle bölgedeki park sorunu kalıcı çözüm buldu. Çağın gereklerine uygun olarak son teknolojik özelliklere sahip otopark, hem bölge esnafı hem de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Meydan çevresindeki trafik karmaşasını sonlandıracak mekanik sistemde, araçlar 3 ile 5 dakika arasında park edilip, geri getirilebiliyor.

 

HAMİDİYE ÇEŞMESİ YENİDEN YAPILDI

Proje kapsamında ayrıca Subaşı Meydanı'na Sultan 2. Abdülhamid Han’ın kendi şahsi parasıyla yaptırdığı ancak çeşitli nedenlerle günümüze ulaşamayan 534 metrekarelik 8 kurnalı tarihi Hamidiye Çeşmesi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından arşivdeki fotoğraflardan istifade edilerek rekonstrüksiyon çalışmasıyla aslına uygun yeniden inşa edildi. Öte yandan Hamidiye Çeşmesi’nin yanı sıra Tarihi Sa’di Mescidi de Subaşı’nda yaşatılacak. Tarihi mescidin inşaat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

 

samsunsehırgazetesi

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeni, hali, beğenildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı