Haber Detayı
02 Ocak 2023 - Pazartesi 15:18 Bu haber 513 kez okundu
 
Sıfır otomobile ''yeni yıl'' zammı geliyor
Yeni yıl ile birlikte otomobil markaları fiyat listelerini güncelleyeceğini duyurdu. Sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 4 civarında zam bekleniyor.
EKONOMİ Haberi
Sıfır otomobile ''yeni yıl'' zammı geliyor

Edinilen bilgiye göre sıfır araçlara ortalama yüzde 4 yeni zam bekleniyor. Bayilere 2023 model otomobillerin gelmesiyle yeni araçların ne kadar zamlanacağı ise listelerin açıklanmasıyla belli olacak.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Uzun bir süre hareketsiz devam eden ikinci el otomobil piyasası yılbaşı öncesi hareketlenmişti. İkinci el araçlara artan talep nedeniyle ortalama yüzde 20 bandında fiyat artışı yaşandı. Galericiler zam gelecek korkusuyla ikinci el otomobil piyasasının hareketli günler geçirdiğini ifade etmişti. 

MOTOSİKLET SATIŞLARI PATLADI

Öte yandan otomobildeki fiyat artışları nedeniyle vatandaş daha ulaşılabilir bir mobilite araç olan motosiklete yöneldi. Motosiklet satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı. Motosiklet satışları, 2022’nin ilk 11 ayında 2021’e göre yüzde 50,7 artarak 365 bini aştı. Sektör yetkilileri, yakın zamanda motosiklet pazarının otomobil pazarını yakalayacağını söylüyor. 

ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇLARDA MATRAH DEĞİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığının (Gelir İdaresi Başkanlığı), Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i (seri no: 11), Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği (seri no: 21) ve Motorlu Taşıtlar Vergisi Genel Tebliği (seri no: 55), Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: Sıfır, otomobile, ''yeni, yıl'', zammı, geliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı