Haber Detayı
08 Ekim 2021 - Cuma 10:00 Bu haber 1096 kez okundu
 
SAMSUNLU AKTARLARDAN ÇAĞRI
Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle beraber, mevsimsel grip ve soğuk algınlığı geçiren kişi sayısını arttığını belirten Samsunlu aktarlar, vatandaşları mevsimsel gribin yanı sıra Covid-19 virüsüne karşı vücudun direncini artıracak bitki ve karışımları tüketmeye davet etti
- Haberi
SAMSUNLU AKTARLARDAN ÇAĞRI

Havaların serinlemesiyle beraber grip ve soğuk algınlığı geçiren kişi sayısı da artış göstermeye başladı. Hastalıklardan korunmak için doğal yöntemleri seçen vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Covid-19 ve mevsimsel gripten çekinen vatandaşların bağışıklığı artırıcı bitki ve karışımları sıklıkla tercih etmeye başladığını söyleyen aktarlar, Samsunluları hasta olmadan önce koruyucu önlemler almaları konusunda uyardı.

 

HAZIRLIKSIZ YAKALANMAYIN

Hava sıcaklıklarının ani düşüşü nedeniyle vücudun grip ve soğuk algınlığına karşı daha hazırlıksız yakalanabileceğini kaydeden aktarlar, "Özellikle mevsim geçişlerinin yaşandığı bu aylarda şikayetler çok artıyor. Soğuk algınlığına ve gribe karşı büyük bir fayda sağlayan tarçın, ıhlamur, adaçayı gibi bitkilerin şimdiden çayının tüketilmesi bu geçişlerde vücudun direncini artırır" ifadelerini kullandı.

 

TARÇIN VÜCUDU ISITIYOR

Vatandaşları hasta olmadan önce bitkileri tüketmeleri noktasında uyaran aktarlar, "Çoğu vatandaşımız bu bitkileri hasta olduktan sonra tüketiyor. Ancak bu bitkilerin koruyucu özelliği çok daha kıymetli. Mesela tarçın çayı içildiğinde, kan şekeri dengeleniyor ve vücut ısısını artırıcı bir fayda sağlıyor. Ihlamur çayı iltihap kurutucu ve direnç artırıcı özelliklere sahi. Adaçayı ter kesici, idrar söktürücü. Aynı zamanda kötü kolestrolün oluşumunu da engelliyor. Çayların yanı sıra kuru meyve ve bitkilerimiz de var. Çörek otu, poğaçalara, keklere katılarak tüketilen aynı zamanda antioksidan özelliğiyle hastalık oluşumuyla mücadele eden bir bitki" sözlerini kaydetti.

 

PEKMEZ KAN YAPAR

Çay ve bitkilerin yanı sıra pekmez ve karışımların da revaçta olduğunu belirten Samsunlu aktarlar, "Pekmezin kan yapıcı özelliğ var. Kansızlık problemi yaşayanlar mutlaka tüketmeli. Bunun yanında son yıllarda atom çayı çok tercih ediliyor. Bu karışımın içinde zencefil, tarçın, karanfil, yenibahar, kuşburnu ve daha birçok madde var. Bunu içen bizim tabirimizle 'zımba' gibi oluyor" şeklinde konuştu. Aktarlar, doğal korunma yöntemlerinin çok ucuz ve sağlıklı olduğunu dile getirerek Samsunluları aktarlara davet etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUNLU, AKTARLARDAN, ÇAĞRI,
Yorumlar
Haber Yazılımı