Haber Detayı
16 Kasım 2023 - Perşembe 14:34 Bu haber 163 kez okundu
 
PANELLER KURULDU !
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Yabancılar Çarşısı’nın çatısına kurulan 2,5 MW gücündeki Güneş Enerji Santrali projesinin yüzde 85’i tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yenilenebilir enerji projelerine büyük önem veriyoruz. Bu noktada önemli bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz” dedi.
ÇEVRE Haberi
PANELLER KURULDU !

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ilk olarak çatısı sandviç panel levha ile kaplanarak yenilenen çarşıda esnaf daha nezih bir ortama kavuştu. Büyükşehir Belediyesi, yenilediği çarşının çatısına Güneş Enerji Santrali kuruyor. 19 bin metrekare yüzey alanında 2.5 MW güce sahip GES’ in inşa edildiği çarşıda çalışmalar aralıksız sürüyor. Güneş paneli montajının tamamlandığı proje de trafo imalatları devam ediyor. Yüzde 85’i tamamlanan projenin yılsonuna kadar elektrik üretimine başlaması planlanıyor. GES faaliyete geçtiğinde 1500 hanenin tüketimine denk gelen elektrik üretecek.

 

‘GES PROJEMİZLE ÖRNEK OLUYORUZ’

Yenilenebilir enerji kaynaklarına büyük önem verdiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok önem verdiğimiz bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz. Yabancılar Çarşısı’nın çatısına da 2.5 MW gücünde güneş enerji santrali kuruyoruz.

Panel kurulumları tamamlandı. Genel anlamda projenin yapımının yüzde 85’i tamam diyebiliriz. Kalan kısımlarda en kısa sürede tamamlanacak ve elektrik üretimi başlayacak” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: PANELLER, KURULDU, !,
Yorumlar
Haber Yazılımı