Haber Detayı
02 Eylül 2022 - Cuma 12:46 Bu haber 573 kez okundu
 
OSB'lerde okul öncesi eğitim için işbirliği protokolü imzalandı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Organize Sanayi Bölgeleri Okul Öncesi Eğitim Kurumu İş Birliği Protokolü” imzalandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, proje çerçevesinde bir yıl içerisinde 100 Organize Sanayi Bölgesi'nde anaokullarının açılmasını hedeflediklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemde bu sayı daha da artacak" dedi.
GÜNDEM Haberi
OSB'lerde okul öncesi eğitim için işbirliği protokolü imzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Binası'nda gerçekleştirilen "Organize Sanayi Bölgeleri Okul Öncesi Eğitim Kurumu İş Birliği Protokolü” imza törenine katıldı. İmza töreni öncesinde Bakan Varank ve Bakan Özer konuşma yaptı.

“'Aradığım elemanı bulamıyorum lafı' artık tarih olacak”

Bu proje ile ara eleman eksikliğinin giderildiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Mesleki eğitim merkezlerini, OSB'lerle eşleştirdiğimiz proje çerçevesindeki çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Öğrenciler eşleştirildikleri OSB'lerde yer alan fabrikalarda işbaşı eğitimi alarak mesleklerini bizzat sahada öğreniyorlar. Böylece ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücü çok daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yetişmiş oluyor. Ara eleman eksikliği hangi sanayiciye dokunsanız bin ah işiteceğiniz bir sorun. İnşallah mesleki eğitim merkezlerinin katkısıyla 'aradığım elemanı bulamıyorum' lafı artık tarih olacak. Özellikle istihdamın geliştirilmesinde sanayi ve eğitim sektörleri arasındaki eş güdüm büyük önem arz ediyor. Proje çerçevesinde bir yıl içerisinde 100 organize sanayi bölgesinde anaokullarının açılmasını hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu sayı daha da artacak. Okulların arazi, inşaat ve teşrifat giderleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda OSB'ler tarafından sağlanacak. Buralarda hizmet sunacak personel ise MEB tarafından görevlendirilecek” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: OSB'lerde, okul, öncesi, eğitim, için, işbirliği, protokolü, imzalandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı