İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
TÜRKEL :ATAKUM'A  AŞIĞIM
TÜRKEL :ATAKUM'A AŞIĞIM
Haber Detayı
10 Nisan 2023 - Pazartesi 12:45 Bu haber 315 kez okundu
 
KANSER VE KALP AŞISI GELİYOR
Bilim insanları koronavirüs salgınıyla hayatımıza giren mRNA aşıları üzerinde şimdi de kanser ve kalp hastalıklarında uygulanabilmesi için çalışıyor. Kanser ve kalp aşılarının 2030'a kadar hayatımıza girmesi bekleniyor
- Haberi
KANSER VE KALP AŞISI GELİYOR

Uzmanlar, kanser de dahil olmak üzere birçok hastalık için çığır açıcı nitelikte bir dizi yeni aşının milyonlarca hayatı kurtarabileceğini söyledi. ABD’nin önde gelen ilaç devi Moderna, kanser, kardiyovasküler ve otoimmün hastalıklar ve diğer rahatsızlıklar için aşıların 2030 yılına kadar hazır olacağından emin olduğunu açıkladı. Uzmanlara göre, bu aşılarla ilgili araştırmalar da “muazzam umut vaat ediyor”. Bazı araştırmacılar ise, Kovid aşısının başarısı sayesinde 15 yılda kaydedilecek ilerlemenin 12 ila 18 ayda sağlandığını söylüyor. Kalp hastalığı aşıları ile ilgili araştırmalar ise henüz erken aşamada. Kalp aşılarının kanda yüksek kolesterol seviyelerine neden olan ve kalp hastalığı riskini artıran proteinleri hedef alarak çalışacağı belirtiliyor. Aşının, kalbin ve işlevinin onarımında yer alan spesifik proteinlerin üretimini hızlandırmak için kullanılabileceği öngörülüyor.

NASIL ÇALIŞACAK?

mRNA molekülü, hücrelere protein yapma talimatı verir. Sentetik bir form enjekte ederek hücreler, bağışıklık sistemimizin saldırmasını istediğimiz proteinleri üretebilir. mRNA tabanlı bir kanser aşısı, bağışıklık sistemini hastanın vücudunda zaten büyümekte olan bir kansere karşı uyarır, böylece sağlıklı hücreleri yok etmeden ona saldırıp onu yok edebilir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KANSER, VE, KALP, AŞISI, GELİYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı