Haber Detayı
28 Kasım 2022 - Pazartesi 10:16 Bu haber 429 kez okundu
 
Kanada kapıları açıyor
Kanada hükümeti, gelecek üç yıl içinde 1.5 milyon göçmen almaya hazırlanıyor. Peki Kanada'ya göçmenlik başvurusu nasıl yapılır?
GÜNDEM Haberi
Kanada kapıları açıyor

Kanada, 2025 yılına kadar rekor sayıda daimi sakini ağırlamak için bir yol haritası açıkladı. Hükümet, sağlık hizmetleri ve Bilgi Teknolojisi (BT) gibi yüksek beceri gerektiren sektörlerde iş gücü yetersizliği olduğunu belirtti. 

Ülke ayrıca dünya çapında en yüksek yaşlı nüfus oranlarından birine sahip. Bunların yanı sıra, rekor sayıda üst düzey Kanadalı çalışanın emekli olması da ülkede işgücü kıtlığına neden olan faktörlerden birini oluşturuyor.  Kanada nüfusunun neredeyse dörtte birinin 2030 yılına kadar emekli olacağı tahmin ediliyor.

KANADA’NIN 2023-2025 GÖÇ HEDEFLERİ NELERDİR?

Kanada Göçmenlik Bakanı Sean Fraser 2 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar ülkenin 465 bin yeni daimi göçmeni  kabul edeceğini söyledi. Fraser 2024'te ülkenin, yüzde 7,5'lik bir artışla 485 bin  yeni daimi göçmen daha alacağını sözlerine ekledi. Bakan 2025’te ise 500 bin yeni göçmenin daha ülkeye alınmasının plandığını duyurdu.

GÖÇMENLİK İÇİN GEREKLİ ÖN ŞARTLAR NELERDİR?

 Kanada’ya göçmenlik başvurusunda bulunacakların sabıka kayıtlarının olmaması, varsa bu kayıtlarının yasal yollardan silinmiş olması, sağlık engelinin olmaması, Kanada’nın güvenliğini tehlikeye atacak faaliyetlere karışmamış olması gerekmektedir. Ayrıca KVGK tarafından İngilizce veya Fransa dillerinden birinden yapılan bir testten asgari düzeyde başarılı olmak ön koşullar arasında yer alıyor.

KANADA'YA GÖÇMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kanada’nın göçmenlik sistemi ise iki ana gruba ayrılmaktadır:

· Göçmenlik kategorileri

· Mülteciler

Kanada'ya göç etmek isteyenlerin, ülkenin resmi web sitesindeki göçmenlik türlerini inceleyip ona göre başvuru yapması gerekmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Kanada, kapıları, açıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı