Haber Detayı
22 Temmuz 2020 - Çarşamba 08:17 Bu haber 2508 kez okundu
 
FERZA EV VE OTEL TEKSTİLİ ÇARŞAMBA'DAN DÜNYAYA AÇILACAK
Samsun’un Çarşamba ilçesinde yer alan 2 adet üretim tesisi ile kısa süre içerisinde bütün Karadeniz’e ürün göndermeyi başaran, üretim ağı her geçen gün genişleyen ve ürün kalitesi ile adından söz ettirmeyi başaran Ferza Ev ve Otel Tekstili dikkatleri üzerine çekiyor.
EKONOMİ Haberi
FERZA EV VE OTEL TEKSTİLİ ÇARŞAMBA'DAN DÜNYAYA AÇILACAK

Samsun Çarşamba haberleri - Ferza Ev ve Otel Tekstili işletme sahibi Mustafa İnan’a başarılarının sırlarını ve Ferza Ev ve Otel Tekstili’nin hedeflerini sorduk.

 

SAMSUNDANHABERLER: Sizi tanıyabilir miyiz?

 

MUSTAFA İNAN: Ben Mustafa İnan Çarşambalıyım. 1999 yılından 2017 yılına kadar çeşitli tekstil işlerinde çalışarak bu işi kendime meslek edindim. 2017 yılında ise işin temelinden gelmem ve sektörde ev ve otel tekstili üzerine bir boşluk olduğunu görmem sebebiyle Ferza Ev ve Otel Tekstili firmasını kurarak hem üretim hem de satış ve pazarlama alanlarında Samsun’un Çarşamba ilçesinde faaliyete geçtik.

 

 

SAMSUNDANHABERLER: Şuanda üretim kapasiteniz nedir?

 

MUSTAFA İNAN: Kısa süre içerisinde geldiğimiz noktada bütün Karadeniz’e ve Sivas, Ankara, Erzincan gibi bazı iç bölgelere kadar ihtiyacı karşılayabilecek bir üretim kapasitemiz var ve bu bölgelere ürün gönderiyoruz. Ayrıca şuanda Gürcistan’da da ürün gönderimi sağladığımız müşterilerimiz mevcut. Ürün kalitemiz ve kalite fiyat dengemiz ile oldukça rağbet görüyor ve bu ihtiyacı karşılayabilmek amacıyla çalışan sayımızla birlikte üretim kapasitemizi arttırmak istiyoruz.

 

 

SAMSUNDANHABERLER: Üretim tesislerinizden bahsedebilir misiniz?

MUSTAFA İNAN: Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2 adet üretim tesisimiz ile birlikte bütün Karadeniz’e ürün gönderiyoruz. Bu anlamda hem Çarşamba ilçesinde istihdam sağlıyor hem de Çarşamba’nın adının bütün Karadeniz’de duyulmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız üretim kapasitemizi arttırarak ürünlerimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak ve tanıtmak. Bunu yaparken de niyetimiz her zaman Çarşamba ilçesinde kalmak ve üretim tesislerimizi Çarşamba ilçesinde genişletmek.

 

SAMSUNDANHABERLER: Markalaşma faaliyetleriniz hakkında ne tür çalışmalar yürütüyorsunuz?

 

MUSTAFA İNAN: Çarşamba ilçesinde üretilen bir ürünün bütün dünyaya gönderilmesi hem marka değeri hem de bilinirlik açısından son derece önem verdiğimiz bir konu. Markalaşma çalışmalarımız için önceliğimiz kendi markamız ile ürettiğimiz ürünlerimizi kendi dağıtım ağımızla müşterilerimize ulaştırmaktı ve bunu başardık. Ferza Ev ve Otel Tekstili şuan bütün Karadeniz’de tanılan ve bilinen bir marka haline geldi. İlerleyen süreçte ise Ferza Ev ve Otel Tekstili markasını kendi sektörümüzde ana marka haline getirip Ferza çatısı altında alt markalar oluşturarak ürünlerimizi e-ticaret ile bütün Türkiye pazarına ulaştırmak ve marka bilinirliğimizi daha da arttırarak ürünlerimizi bütün ülkeye tanıtmak amacındayız. Sonraki aşamada ise yurt dışına açılarak Ferza Ev ve Otel Tekstili firmamızı, ürünleri Samsun limanından yola çıkan bir dünya markası haline getirmek. Umarım bu yolda başarılı oluruz.  

 

SAMSUNDANHABERLER: Ürettiğiniz ürünlerinizden bahsedebilir misiniz?

 

MUSTAFA İNAN: Oldukça geniş bir üretim yelpazemiz var ama ana ürün kalemlerimizden bahsedecek olursak yorgan, yastık, nevresim takımı,  yatak örtüleri, battaniye, bornoz takımı gibi gelin çeyizi ve otel tekstili üzerine aklınıza gelebilecek her türlü tekstil ürününü üretmekteyiz.

 

 

SAMSUNDANHABERLER: Ferza Ev ve Otel Tekstili olarak kısa süre içerisinde oldukça ilgi gördünüz. Bunu başarmanızı sağlayan faktörler nelerdir?

 

MUSTAFA İNAN: En önemli sebebi halkımızın kaliteli yerli üretime olan desteğidir. Ayrıca kalite ve fiyat aralıklarımızı talebe göre karşılayabilme ve her çeşit ürünü istenilen kalitede üretebilme özelliğimiz var. Her bölgenin kendine has farklı özellikleri ve talepleri olabiliyor. Müşteri iletişimini iyi kurduğumuz, müşterilerimizi anlayabildiğimiz ve ürün taleplerini müşteri istekleri doğrultusunda karşılayabildiğimiz için bizi tercih ediyorlar. Önemli olan müşteriye rakip olmamak ve müşteri ile rekabete girmemek. Müşterilerimiz arasında eşit bir tutum izliyor ve fiyat politikamızda ürün kalitesine göre kurumsal fiyatlandırma yapıyor ve bütün müşterilerimize eşit fiyat üzerinden satış gerçekleştiriyoruz. İsteğimiz ürünümüzü alıp satan herkes kazansın ve kullanan vatandaşlarımızda ürünümüzden memnun kalsın. Bütün bu özelliklerimiz bizim kısa süre içerisinde bütün Karadeniz’de var olmamızı sağlayan başlıca etkenler oldu.

 

SAMSUNDANHABERLER: Karadeniz bölgesinde daha çok ne tür ürünler tercih ediliyor?

 

MUSTAFA İNAN: Karadeniz insanı kaliteye önem veriyor ve kaliteli üründen anlıyor. Bölgemizden daha çok yüksek kalite ürün talepleri alıyor ve bu şekilde üretim yapıyoruz. Tabi yine Karadeniz bölgesi içerisinde bile taleplerde kalite, model, ürün kalemi ve hatta renklere göre bile değişkenlik olabiliyor. Biz bütün bu taleplere istekler doğrultusunda cevap verebilecek üretim kapasitesine sahibiz. Bu nedenle de bölgede önemli bir eksiği tamamlamaya çalışıyoruz.

 

 RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: FERZA, EV, VE, OTEL, TEKSTİLİ, ÇARŞAMBA'DAN, DÜNYAYA, AÇILACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı