Haber Detayı
20 Mart 2021 - Cumartesi 08:24 Bu haber 1502 kez okundu
 
FAİZLER SİLİNDİ ESNAF NEFES ALACAK
Oda başkanları ve Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın Halk Bankası kredilerinde gecikme faizlerinden vazgeçilecek, anapara borçlarına 18 ay taksit yapılacak olmasının esnafa nefes aldıracağını söyledi.
EKONOMİ Haberi
FAİZLER SİLİNDİ ESNAF NEFES ALACAK

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

Oda başkanları ve Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın Halk Bankası kredilerinde gecikme faizlerinden vazgeçilecek, anapara borçlarına 18 ay taksit yapılacak olmasının esnafa nefes aldıracağını söyledi.


Samsun'da oda başkanları ve Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın Halk Bankası kaynaklarından kullandırılan kredilerde faizin silinmesi ve ana para borcunun 18 aya taksite bağlanacak olmasının sevindirici olduğunu dile getidi 

ESNAF MEMNUN 


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafın Halk Bankası kredilerinde gecikme faizinden vazgeçildiğini ve ana para borcuna 18 ay taksitle yapılandırma imkanı sağlanacağını duyurdu.  Yeni yapılandırmayla daha önce borçları yapılandırılan ve taksitleri devam edenlerin de kalan taksitleri faizsiz 6 ay süreyle de ötelendi. SESOB Başkanı Güler,  Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, Samsun Lokantıcılar Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Balcı ve  Samsun Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın müjdenin sevindirdiğini esnafa nefes olacağını belirtti. 

"EN İYİ DESTEK"


Karardan dolayı memnun olduklarını belirten SESOB Başkanı Eyüp Güler, "Bu karar bizler memnun etmiştir. Beklediğimiz çözümler, böyle çözümlerdir. Çok iyi bir haber. Faizlerin silinip de, taksitlerin ödenmesi. Bu zamana kadar yapılan işlerin en mantıklısı buydu. Böyle köklü çözümler bekliyoruz. Bu zamana kadar yapılan en iyi destek" dedi.

 

'OLUMLU GELİŞME'


Kararın ödemeler de zorlanan esnaf için olumlu bir gelişme olduğunu belirten Başkan  Sinecek, "Geçmiş kredilerini ödemeyen esnafımız için, 6 ay ödemesiz 18 ay vadeli ödeme imkanları doğdu. Esnafımız zaten güçleri olsa öderlerdi, yeniden hem faizleri silinerek, hem de taksitlendirme yapmaları çok güzel oldu. Faizlere de şu anda ödemeyecek durumda olan esnafımız için, bu faizlerin silinmesi bir nebze de olsa rahat bir nefes alma şansı olacak" diye konuştu. 

 

'AYAKTA KALMAZ'


 Başkan Balcı, bu kararın ardında bir nebze de olsa rahatlatacağını ifade ederek, "Esnafımız ana parayı ödemekte zorlanıyordu, faizlerin kaldırılması ve 18 ay gibi taksitlendirmesi yapılması esnafımızı bir nebze de olsa rahatalacak bir durum. Bir an önce açılmamızı istiyoruz. Esnafımız müşterisine, mesafelere, hijyen kurallarına uymak şartı ile hizmet sunmazsa ayakta kalma şansı çok az" diye konuştu.

 

 

"DEVAM ETMELİ"


Başkan Sayın ise esnafa verilen desteklerin artırılması gerektiğini belirterek, "
Devletin esnafa desteklerini bu süreçte artırması lazım. Zaten esnafımız zor durumda, özellikle küçük esnafımız. Devlette elinden gelen yardımı küçük esnafa yapmalı. Umarım devam eder. Destekler kesinlikle yetmiyor. Belediyelerin de kiralara indirim yapması lazım. Her geçen gün hacizler artmakta" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: FAİZLER, SİLİNDİ, ESNAF, NEFES, ALACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı