Haber Detayı
02 Ocak 2023 - Pazartesi 14:32 Bu haber 377 kez okundu
 
e-Devlet'te ''dijital kimlik'' dönemi başlıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, e-Devlet'e 'dijital kimlik' uygulamasının getirileceğini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
e-Devlet'te ''dijital kimlik'' dönemi başlıyor

Sundukları tüm dijital kamu hizmetlerinin daha kullanıcı dostu ve kolaylıkla erişilebilir hale getirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Oktay, "Bu çerçevede bir alandaki tüm hizmetleri tek ekranda sunan bütünleşik hizmetlerden; ikametgahım, çalışma hayatım, hac ve umre işlemleri yoğun rağbet görmektedir. Üzerinde çalışılan ’askerliğim’ bütünleşik hizmeti de 2023 yılının ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma sunulmuş olacak. Böylece, askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemini içeren; tüm askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet’te tamamlanabilecek" şeklinde konuştu.

"E-DEVLET’TE ‘DİJİTAL KİMLİĞİ’ GETİRİYORUZ"

Oktay, e-Devlet’te geliştirecekleri yeni sisteme ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“e-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini olan ‘dijital kimliği’ getiriyoruz. e-Cüzdan uygulaması çerçevesinde çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet’e girebilecek. Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin, yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme doğru evrilerek, ilk adımlarını bugün attığımız bu çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak."

Türkiye Noterler Birliği ile yürüttükleri çalışmalar sonucunda "Veraset İlamı", "e-Randevu/Başvuru", "e-Tespit" ve mirasçısı olunan kişi adına Adıma Tescilli Araç Sorgulama Hizmetleri’nin uygulamaya alındığını aktaran Oktay, "e-Devlet Kapısı üzerinden sunmaya başladığımız ‘Veraset İlamı Sorgulama’ hizmeti ile vatandaşlarımız noterlere gitmeden mirasçısı olduğu veraset ilamlarına kolaylıkla ulaşabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: e-Devlet'te, ''dijital, kimlik'', dönemi, başlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı