İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
TÜRKEL :ATAKUM'A  AŞIĞIM
TÜRKEL :ATAKUM'A AŞIĞIM
Haber Detayı
24 Ekim 2023 - Salı 13:55 Bu haber 140 kez okundu
 
DİŞ AĞRISIN DA YAPMANIZ GEREKENLER
- Haberi
DİŞ AĞRISIN DA YAPMANIZ GEREKENLER

 

 

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş hekimine ulaşmadan önce evde diş ağrınızı geçici olarak hafifletebileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır:

  1. Evde bulunan parasetamol ve iboprofen içeren ağrı kesicilerden içebilirsiniz. Ağrınız şiddetlendiği için gereğinden fazla ve sıklıkta içememeli ve dozajı geçmemelisiniz. Bu ağrı kesiciler kısa süreli olarak ağrılarınızı dindirebilir fakat tedavi etmezler. Halk arasındaki inanca göre ağrı kesicinin dişinin üzerine konulması hiçbir işe yaramayacak ve dişetlerinize zarar verecektir.
  2. Ağrıyan dişinizin bulunduğu bölgeye soğuk kompres uygulamanız enfeksiyonu azaltırken, ağrıyı da dindirici etkisi vardır. Soğuk kompres enfeksiyon nedeniyle oluşabilecek ödemin de önlenmesine yardımcı olacaktır.
  3. Başınızı dik tutarak, kan basıncının başınıza ilerlemesini engelleyebilirsiniz. Kan basıncın artması diş ağrınızı da artıracaktır.
  4. Tuzlu su gargarası da diş ağrınızı durduracak doğal yollardan biridir. Ilık tuzlu su, enfeksiyonların ve bakterilerin dişten uzaklaşmasına yardımcı olarak dişinizi rahatlatacaktır. Tuzlu su ağız içindeki yaraların ve iltihapların giderilmesine de yardımcı olacaktır.
  5. Uyumadan önce soğuk, tatlı, sert ya da asitli yiyeceklerden uzak durmalısınız. Dişinizde bulunan boşluklara dolan yiyecekler gece ağrınızı tetikleyecektir.
  6. Dişlerinizi ve aralarını diş ipi ile hafifçe temizleyin. Dişlerinizin arasındaki bakterileri ve plakların ağrıya neden olmasını önleyebilirsiniz.
  7. Ağrı kesici jeller ve sıvılar dişetlerine veya ağrıyan dişin etrafına uygulanırsa kısa süreli olarak ağrınızı yatıştıracaktır.
  8. Karanfil yağı, ağrıyı uyuşturucu doğal bir yağdır. Bir pamuk yardımıyla diş ve dişetlerine sürülerek kısa süreli olarak ağrı dindirilir.
  9. Ağız gargaraları, suları kötü ağız hijyeni nedeniyle oluşan diş ağrısı ve enfeksiyonlarında etkili olacaktır. Plak oluşumunu azaltır ve diş ağrısını geçici olarak hafifletir.
  10. Antibakteriyel ve antioksidan içeren nane, çay olarak ya da çiğnenerek tüketilebilir. Nane içerisinde bulunan mentol, dişin hafifçe uyuşmasını sağlayacaktır.
  11. Halk arasında diş ağrısı için kullanılan bir diğer doğal yöntem de sarımsak çiğnemektir. Sarımsak gerçekten de güçlü bir antibakteriyel olduğu için diş ve etrafındaki bakterilerin yok olmasına neden olacaktır. Sarımsak çiğnenebilir ya da dişin üzerine oturtulabilir.

Diş ağrısı için evde uygulayabileceğiniz bu yöntemler sadece geçici olarak, kısa süreli çarelerdir.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DİŞ, AĞRISIN, DA, YAPMANIZ, GEREKENLER,
Yorumlar
Haber Yazılımı