Haber Detayı
24 Temmuz 2023 - Pazartesi 11:01 Bu haber 191 kez okundu
 
ÇOCUKLAR BİLİMLE BULUŞUYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan öğrencilerin bilime yatkınlıklarını teşvik ederek proje bazlı düşünce kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı amaçlayan ‘Bilim Samsun’ faaliyetine yaz döneminde de ara vermeden devam ediyor.
BİLİM / TEKNOLOJİ Haberi
ÇOCUKLAR BİLİMLE BULUŞUYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, SASKİ Genel Müdürlüğü’nün yanında yer alan, yaklaşık 24 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu Kent Park, içinde yaptığı ve geçen 28 Şubatta faaliyete geçen ‘Bilim Samsun’ gerek öğrenciler gerek öğretmenler tarafından ilgi görmeye devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan iş birliği kapsamında okullardan gelen 6-14 yaş grubundaki öğrencilerin eğitim gördüğü merkez faaliyetine yaz döneminde de ara vermeden devam ediyor. Bilim Samsun bu defa kentin kırsal bölgelerinde yer alan mahallelerinden gelen öğrencileri ağırladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışma ile Çarşamba, Tekkeköy ve İlkadım ilçelerindeki kırsal bölgelerde yer alan mahallelerden gelen öğrenciler Bilim Samsun’u ziyaret etti. Burada yapılan atölye çalışmalarına katılan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

 

ÇOCUKLAR BİLİMLE BULUŞUYOR


Bilim Samsun’da görevli Fen Bilimleri Öğretmeni Cansu Karaman Türk, yaz döneminde atölye çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek “6-14 yaş arasındaki öğrencilere hizmet vermeye devam ediyoruz. İlçelerden gelen öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Öğrencilerin Bilim Samsun’u tanımasını istiyoruz. Çeşitli il ve ilçelerden öğrencilerimizi buraya davet ediyoruz ve çocuklarımızı bilimle buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

 

ZİYARETLERİMİZ YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK’

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Kübra Açmak, “Bilim Samsun açıldığında çok heyecanlandık, çok güzel bir yer. Kırsaldaki çocuklarımız da bu imkana sahip olsunlar diye ilçelerden çocuklarımızı buraya getirmeye karar verdik. Bilgi, keşif ve kardeşlik buluşmaları adı altında buraya gezilerimizi düzenlemeye başladık. Çarşamba, Tekkeköy ve İlkadım ilçelerinden öğrencilerimizle Bilim Samsun’a ziyarette bulunduk. Burada öğrencilerin farkındalıkları artıyor. Buraya geldiklerinde öğrencilerin özgüvenleri gelişecek, işbirliği duygusu artacak. Daha sonra bilimle tanışacaklar, teknolojiye yatkınlıkları artacak” diye konuştu.

BİLİM SAMSUN’U TANIMAYAN ÖĞRENCİ KALMASIN’

Bilim Samsun’un kent için çok önemli bir eğitim yatırımı olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bilim Samsun, şehrimiz için, geleceğimizin mimarları çocuklarımız için çok önemli bir merkez. Öğrencilerimizin buradaki atölyelerde eğitim görmeleri bizler için çok önemli. Bilim Samsun öğrencilerin bilgiyi keşfetmelerini, kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlayan bir merkezdir. Burada öğrenciler farklı atölyelerde derslere girerek kendi yeteneklerini keşfediyorlar. Bilgiye, teknolojiye, üretime dair ne varsa içerisinde barındıran bir merkez. Kentimizde Bilim Samsun’u tanımayan öğrenci kalmasın istiyoruz” dedi.

SAMSUNSEHIRGAZETESİ

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇOCUKLAR, BİLİMLE, BULUŞUYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı