Haber Detayı
27 Kasım 2020 - Cuma 14:42 Bu haber 2258 kez okundu
 
CEMAL YEŞİLYURT GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI
Yeşilyurt A.Ş Grup Onursal Başkanı hayırsever iş insanı Cemal Yeşilyurt, duygulu bir törenle gözyaşları arasında büyük bir kalabalık ile uğurlandı.
GÜNDEM Haberi
CEMAL YEŞİLYURT GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI

Samsun'un sevilen ve saygın iş insanlarından "duayen sanayici Cemal Amca" Cemal Yeşilyurt, onursal başkanlığını yaptığı Yeşilyurt Demir Çelik A.Ş hizmet binası önünde, dualarla son yolculuğuna uğurlanırken, törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

 

GÖNÜLLERE TAHT KURDU

Samsun'da hayırseverliğiyle gönüllerde taht kuran Cemal Yeşilyurt'un memleketi Trabzon'un Of İlçesi Yeşilalan Mahallesine uğurlanırken, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ve Fuat Köktaş ile
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, törende duygularını dile getirdi.

 

SAMSUN'UN AKLIYDI

Cemal Yeşilyurt ile komşu olduğunu belirten Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, ''Aramızda bir bağ oluşmuştu. Evinin ışığı yanmadığında Cemal Amca nerede, acaba bir sıkıntı mı var diyorduk. Arkamızda bir büyüğümüzün olduğunu, Samsun'a geldiğimiz günden itibaren gördük. Bu manada Cemal Amca'nın yaptığı hizmetlere hepiniz vakıfsınız. Ancak o eskiden çok önüne bakan, ileriye bakan bir insandı. Hatta hastanede ziyaret ettiğimde yeni projelerinden konuşmuştuk. Cemal Amcamız ilimizin aklıydı. Bu cümleleri sarfetmek bizim için çok zor. Kendisine çok büyük bir yakınlık hissediyorduk. Allah rahmet eylesin'' dedi.

BÜYÜĞÜMÜZÜ KAYBETTİK

Cemal Yeşilyurt'un Samsun'u düşünerek hareket ettiğini kaydeden AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, ''Cemal Ağabey, 'Bu şehre nasıl bir katkım olur' diye düşünen bir insandı. Samsun bir büyüğünü kaybetti. Samsun'da, ailenin büyüğünü kaybetmiş olmanın acısı var. Allah nurlar içinde yatırsın. Cemal Ağabey çok güzel evlatlar yetiştirdi. Çok güzel bir ailesi var. Ben bu duygularla kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Allahım mekanını cennet etsin'' diye konuştu.

SIRADAN BİRİ DEĞİLDİ

Cemal Yeşilyurt'un sıradan bir insan olmadığını söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da ''Bu şehre ayağını bastığı günden itibaren, bu şehrin menfaatleri, kalkınması, bu şehrin çocuklarının mutlu olabilmesi için mücadele vermiş, gece gündüz çalışmış örnek bir büyüğümüz olarak bugün aramızdan ayrılıyor. Samsun değer olarak kolay kolay yeri doldurulamayacak birini kaybetti. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin'' dedi.

 

HEDEFLERİ VARDI

Yeşilyurt'un, ülkeye ve şehre büyük katkılar sağladığını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ''Samimiyeti ve gayretiyle bir hayat yaşadı. Kendi hayatı vardı fakat kendi hayatını çok göremiyordu. Kendi şahsının dışında bambaşka bir hayat yaşıyordu. Rüyaları ve hedefleri vardı. Elinde bir imkan varsa kendi dışında tüm insanlara seferber eden bir Cemal Ağabeyimiz vardı. Bizim için de büyük bir imtihan. Allah gani gani rahmet eylesin. Allah makamını cennet eylesin''diyerek duygularını dile getirdi.

YALNIZ  BIRAKMADILAR

Uğurlama törenine, Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz ile Fuat Köktaş, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu,Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, eski Samsun Milletvekili Adem Yıldız,  Fildişi Sahili Fahri Konsolosu Adnan Ölmez, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, organize sanayi esnafları, Yeşilyurt A.Ş. çalışanları ve çok sayıda seveni katıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Nihat Soğuk, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez
sanayi esnafları, Yeşilyurt Demir Çelik Sanayi çalışanları ve çok sayıda seveni katıldı.


TRABZON'DA DEFNEDİLECEK

Merhum Cemal Yeşilyurt'un cenazesi, yarın Trabzon'un Of İlçesi Yeşilalan Mahallesi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, aile kabristanlığına defnedilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CEMAL, YEŞİLYURT, GÖZYAŞLARI, İLE, UĞURLANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı