Haber Detayı
15 Ocak 2022 - Cumartesi 09:27 Bu haber 1575 kez okundu
 
ASGARİ ÜCRETTE AGİ KALKTI
Gelir kaybını telafi etmek için yürürlükte olan AGİ, asgari ücret zammı sonrası yapılan düzenleme ile kalktı. AGİ'nin asgari ücretin üzerinde ücret geliri elde edenler için devam edeceği açıklanmıştı ancak TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, çalışanların maaşlarının asgari ücret kadar Gelir ve Damga Vergisi'nden muaf olmasını içeren teklifin kanunlaşmasıyla artık verilmeyecek. Ocak ayından itibaren yatıran asgari ücret ve üzeri maaşlarda AGİ dahil olmayacak.
EKONOMİ Haberi
ASGARİ ÜCRETTE  AGİ KALKTI

Ücretlilere vergi iadesi sisteminin kaldırılmasıyla AGİ kalktı. AGİ, 2008 yılından bu yana bekar, evli, çocuklu ve çocuksuz gibi bir koşula göre farklılık göstererek veriliyordu. Asgari geçim indirimi kaldırılmasıyla gelir vergisi ve damga vergisi istisnasının bekar çalışanlara sağladığı net avantaj 300 lira oldu.

AGİ KALKTI MI?

Günlerdir tartışılan asgari ücretten vergi muafiyetinin diğer çalışanlar için de uygulanması kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen, çalışanların maaşlarının asgari ücret kadar Gelir ve Damga Vergisi'nden muaf olmasını içeren teklif, kanunlaştı. Uygulama alanı kalmayan Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulaması da kaldırıldı.

kaynak:sözcü

Kaynak: Editör:
Etiketler: ASGARİ, ÜCRETTE, , AGİ, KALKTI, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı