Haber Detayı
21 Aralık 2022 - Çarşamba 07:45 Bu haber 606 kez okundu
 
Asgari ücret zammında şimdi gözler Erdoğan'da
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında uzlaşı sağlanamadı. Türk-İş, asgari ücretin 9 bin TL olmasını talep etti. Son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği belirtiliyor.
EKONOMİ Haberi
Asgari ücret zammında şimdi gözler Erdoğan'da

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde dün üçüncü kez toplandı. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan komisyon bir araya geldi.

AdvertisementAdvertisement

TÜRK-İŞ'İN RESMİ TEKLİFİ 9 BİN TL
Komisyonda işçileri temsil eden Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Atalay, "20 gündür süren bir süreç, arkadaşlar üçüncü toplantıyı yaptılar. Beni de buraya çağırdılar. Türk-İş 40 senedir bir araştırma yapıyor. Ayın birinde Türk-İş'in açlık sınırı 7 bin 785 TL, yoksulluk sınırı 10 bin TL. Böyle bir ifade kullanmıştık, bu ifade üzerinden 20 gündür Türk-İş'in teklifi 7 bin 785 TL dendi. Bizim bu zamana kadar hiçbir teklifimiz olmadı. Şimdi teklifi yukarıda Bakan Bey'e, Komisyon'a söyledim. Türk-İş'in resmi teklifi 9 bin TL'dir. Verirlerse masaya oturur, görüşür imzalarız, vermezlerse bu meselenin içinde olmayız" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Asgari, ücret, zammında, şimdi, gözler, Erdoğan'da,
Yorumlar
Haber Yazılımı