Haber Detayı
18 Mart 2024 - Pazartesi 11:12 Bu haber 77 kez okundu
 
DAHA GÜÇLÜ BİR SAMSUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, kırsal kalkınmayı arttıracak projelerini anlattı. Samsun Tarımsal Eğitim Merkezi (SATEM) ile bilinçli tarım uygulamalarını hayata geçireceklerini belirten SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Daha güçlü, daha bereketli, daha zengin Samsun için plan ve projelerimizi sürdürüyoruz” dedi.
POLİTİKA Haberi
DAHA GÜÇLÜ BİR SAMSUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Samsun’da tarımda örnek projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan SBB Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun Tarımsal Eğitim Merkezi (SATEM) ile bilinçli tarım uygulamaları gerçekleştireceklerini vurguladı.

Daha güçlü, daha bereketli, daha zengin Samsun

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun’u fiziki, sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda tüm yönleriyle ele alan bütüncül bir kalkınma stratejisini hayata geçireceğiz. Strateji kapsamında ele alacağımız en önemli konu başlıklarından bir tanesi kırsal kalkınma. Verimli tarım arazileri ve bereketli ovalarıyla ülkemizin tarım ürünleri ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Samsun’umuzda; tarımda örnek projeler hayata geçirerek kırsal kalkınmayı destekleyeceğiz. İlk adım olarak ilimizde bilinçli tarım üretimini geliştirmek amacıyla kısa adı SATEM olan Samsun Tarımsal Eğitim Merkezi’ni kuracağız. SATEM bünyesinde üniversite, Tarım İl Müdürlüğü, sanayi ve meslek odaları, belediyeler ve üreticiler bulunacak. Üreticinin bilinçlendirilme faaliyetleri ile tarıma yönelik proje ve planlamalar SATEM üzerinden yapılacak. SATEM; birlik, kooperatif, oda vb. çiftçi örgütleri ile ortak çalışmalar yapacak, geliştirecek ve yaygınlaştıracak. Modern tarım ve hayvancılık konularında çiftçilere uygulamalı eğitim ve seminerler düzenleyecek, teknik destek sağlayacak. Tarım ve hayvancılık alanında projeler üretecek olan SATEM, bu alanlardaki projelere ürün, gübre, fidan, tohum, yem bitkisi gibi desteklerde de bulunacak” diye konuştu.

SATEM ile bilinçli tarımsal üretim

SATEM’e dair konuşan SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Planlamadan uygulamaya ve desteklere kadar çok geniş bir alanda ve çok sayıda proje ile etkinlik gösterecek olan SATEM’den sadece birkaç proje başlığını paylaşmak isterim. Bunlardan biri Aile Çiftçiliğinin Güçlendirilmesi Projesi. Bu kapsamda kadınlara yönelik aile bütçesine katkı sağlayacak tarımsal ürün işleme eğitimleri vereceğiz ve kadınlarımıza bu yönde yer, teçhizat, satış, pazarlama destekleri sağlayacağız. Akıllı Tarım Tekniklerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında tarımsal verimliliğin artırılmasıyla ilgili yaprak ve toprak analizlerini teşvik edeceğiz. Bununla birlikte, örnek zirai mücadele, erken uyarı sistemi, drone ile tarımsal ilaçlama sistemlerinin gelişimini sağlayacağız. İstihdamı arttırmak amacıyla besi, sera, balıkçılık ve Tarım Organize Sanayi Bölgelerinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. İhracatın arttırılması amacıyla bölgemizde ihracat yapan firmalarla koordine içerisinde; Bafra, Çarşamba, Vezirköprü gibi ovası bulunan ilçelerimizden başlamak üzere Ziraat Odası, Ticaret Odası ve Borsaları ile birlikte hareket ederek Bölgesel İhracat Destek Noktaları oluşturacağız. Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı hayvancılık, arıcılık, su ürünleri başta olmak üzere hayvancılık ile ilgili projelere destek sağlayacağız. Bu ve benzeri onlarca proje ile amacımız tarımsal ekonomiye canlılık kazandırmak; bir yandan kent ekonomisini geliştirirken diğer yandan kırsalda yaşayan, tarım ve hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızı refaha ulaştırmaktır” dedi.

“Soğuk hava deposu ve kesimhane Samsun’un ihtiyacı”

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Tarımsal üretimin gelişmesi yönündeki çabalarımıza ilave olarak elde edilen ürünlerin katma değerini artırmak ve muhafazasını sağlamak amacıyla soğuk hava depolarının kurulması için de gerekli çalışmaları yapacağız. Hayvancılık deyince şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri daha aklımıza geliyor. O da modern bir kesimhane. Canlı hayvan borsalarının bulunduğu, hayvancılığın sürdürüldüğü ve ileriye taşınmasıyla alakalı hedeflerin olduğu şehrimizi modern bir Mezbaha ile buluşturacağız. Kesimhanenin kurulması ile birlikte; kaçak kesimlerini önlemek, öte yandan hijyen ve kalite standartlarını artırmak mümkün olacak” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DAHA, GÜÇLÜ, BİR, SAMSUN, İÇİN, ÇALIŞIYORUZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı