İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
EHLİYET ALMANIN MALİYETİ ARTIYOR
EHLİYET ALMANIN MALİYETİ ARTIYOR
Yazı Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 10:04 Bu yazı 600 kez okundu
 
SEBAHATTİN GÜLÇİÇEK YAZDI. EMLAKÇILAR BU ÜKLENİN ÜVEY EVLATLARI MI?
Sebahattin GÜLÇİÇEK
 
 


Geriye doğru baktığımızda ne çıkan teşviklerden ne yapılan yardımlarından yararlanamayan ama vergisini SSK'sını, kirasını ödeyen, hazırlanan genelgelerde adından bahsedilmeyen, adeta yoksayılan sektör gayrimenkul sektörünün temsilcileri  enson yayınlanan genelgede bütün sektörlerin ne olacagı belliyken kendisinden bahsedilmeyen gayrimenkul çalışanları her zamanki gibi yok sayıldı.
 Daha acısı bu kısıtlama sürecinde tapular faliyette alım satım işleri yürüyecek alıcı ve satıcı kendilerine gelen mesajı  göstererek tapuya gide bilecek fakat satışı yapan gayrimenkul danışmanı tapuya gidemiyor.
 Bir sektör temsilcisi olarak bundan daha acı ne olabilir bu durum karşısında suspus olan sektörü yönetenleri de hayretler içinde izlemeyi sürdürüyoruz. Hiç bir girişim de bulunmamaları ancak hikayeden konular olduğunda medyada boy göstermeleri işin başka bir acı tarafı...
 Bu olan bitenleri görüpte birşey söylememek sektöre 20 yılını vermiş bir gayrimenkul temsilcisi olarak sektöre ve kendime haksızlık etmiş olurdum.
Hayallerimiz ve Umutlarımız Büyüktü...
  Ticaret bakanlığımız bir süre önce yetki belgesiyle yetkilendirmişti bizi bizde çok sevinmiş kendimizi birşey zannederek ofislerimizin duvarlarına göğsümüz kabara kabara bu yetki belgelerini asmıştık.  Biz de artık bundan sonra kendimizi  yetkili görmeye başlamıştık.
 Aslında iş öyle olmadı. Benim ofisimde 3 yıla yakındır asılı duruyor, henüz kagıttan başka hiçbir şey ifade etmediği şu an itibarıyla ortada. Bir sürü, umutlar hayaller dağitıldı, gürültüler koptu, öyle haklar getirdi, böyle oldu. Henüz olan hiçbir şey yok. Daha tapu dairesinde kanunen yetkli olmamıza rağmen gayrimenkulün üzerinde haciz, icra varmı öğrenemiyoruz. Bu durumla karşılaşınca  diyoruzki biz aslında kağıt üzerinde yetkili uygulamada yetkisiz kişileriz. Buda insanın zoruna gidiyor. 
Tabi bunun birçok nedeni var. Çıkan yönetmenliğin kevgire dönüp neredeyse değişmeyen maddesinin kalmaması bir diğer neden bir çok defa süre uzatımına gidilmesi, önüne gelene belge dağıtılması, sektörde faliyet gösterenlerin sayısını yönetmenlik uygulamaya geçecek denerek anlamsız bir şekilde sektörle alakası olmayan kişilere belgeler verilerek şişirilmesi. Siz verilen süre içinde yetki belgesini almayan insanlara yeni süre uzatımları verirseniz genel kanı bu işten birşey çıkmaz. Bu yine uzar zaten. Bunun uygulanmasıda çok zor gibi düşüncelere yol açarsınız. Çıkan yönetmenliğinde daha uygulanmaya konulmadan güvenilirliğini ortadan kaldırırsınız önce sektörü ileriye getirecek düzenlemeler yapıp oradan geri adım attığınız andan itibaran çıkan yönetmenliğe de sektörde faliyet gösteren insanların güveni de beklentiside kalmaz.
 Hazırlanan bu yönetmenlik öyle görünüyorki daha çok değişikliklere uğrayacak, uğradıkçada sektörün güvenirliği ve itibarı azalmaya devam edecek. Buna bir an önce dur diyip uygulamaya geçmek gerekiyor.

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı
Sebahattin Gülçiçek

 

 
Etiketler: SEBAHATTİN, GÜLÇİÇEK, YAZDI., EMLAKÇILAR, BU, ÜKLENİN, ÜVEY, EVLATLARI, MI?,
Yorumlar
Haber Yazılımı