Yazı Detayı
22 Mart 2021 - Pazartesi 11:31 Bu yazı 1879 kez okundu
 
22 MART 2021 UZLAŞTIRMACI SINAVI BAŞVURULARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NE BAŞLAMIŞTIR.
Mehmet SEMERCİOĞLU
 
 

Başvurular, Anadolu Üniversitesi’ne 22 Mart 2021 – 2 Nisan 2021 tarihleri arasında Üniversite’nin “Sınav Hizmetleri” web sitesi ( https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ )  üzerinden yapılacaktır. Sınav ücreti de başvuru sırasında ödenecektir. Uzlaştırmacı adayları sınav merkezlerini başvuru sırasında değiştirebileceklerdir.

 

Sınav başvurusu yapacak tüm adayların, bu kılavuzda yer alan adımları izleyerek sisteme üye olmaları ve kılavuzda yer alan başvuru adımlarını tamamlamaları gerekmektedir.

 

https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr sayfasında üyeliği olan adaylar  :

Sisteme üye oldukları e-posta adresi ve kişisel şifreleri ile sisteme giriş yapabilirler.

 

Sisteme ilk defa giriş yapan adaylar         :

Öncelikle “Kayıt Ol” butonuna basarak üye olmaları gerekmektedir. Kayıt olma işlemi 2 aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamada kayıt isteği bulunma, ikinci aşama ise kişisel bilgilerin girilerek sisteme üyeliğin gerçekleştirilmesidir.

 

T.C. Kimlik Numaranızı ve e-posta adresinizi yazarak “Kayıt İşlemini Başlat” butonu basınız. Bu işlem sonrası belirttiğiniz e-posta adresinize bir aktivasyon linki gönderilecektir

 

Aktivasyon linkini tıkladığınızda kişisel bilgilerinizi gireceğiniz panele ulaşırsınız. Panelde yer alan kişisel bilgilerinizi giriniz ve Kayıt Ol butonuna basarak bilgilerinizi onaylayınız.

 

Girilen bilgiler ile MERNİS sisteminden gelen veriler arasında uyuşmazlık durumunda sistem uyarı mesajı vermekte ve işlemi onaylamamaktadır.

 

Sisteme girdiğiniz bilgilerin doğruluğu onaylandığında, üyelik işleminiz tamamlanmış olacaktır. Bu aşamadan sonra, üyelik esnasında belirlediğiniz şifreniz ile sisteme giriş yapmanız ve başvuru adımlarını tamamlamanız gerekmektedir.

 

Başvuru sayfasına giriş yaptığınızda        :

Kimlik Bilgileri bölümü; bilgiler nüfus idaresinden çekilmektedir. Soyadı değişikliği gibi, nüfus bilgilerinde değişiklik olan adaylar “Bilgilerimi Mernisten Güncelle” butonuna basarak bilgilerini güncelleyebilirler.

 

Başvuru fotoğrafınızı sisteme yüklemek  :

Fotoğraf Seçiniz butonuna basınız. Yüzünüzün tam olarak görülebilecek şekilde resmi ayarladıktan sonra Resmi Kırp Yükle butonuna basarak seçiniz. Kırptığınız fotoğrafta yüzünüz net olarak belirgin değilse, sistem yüklediğiniz fotoğrafı kabul etmeyecektir ve aşağıdaki gibi bir uyarı verecektir.

 

 

İletişim bilgileri giriş paneli          :

e-posta Bilgi Güncelleme, Telefon Bilgileri Güncelleme ve Adres Bilgileri Güncelleme olarak 3 bölümden oluşmaktadır. Güncellemek istediğiniz bölümün yanında yer alan mavi renkli butonları bastığınızda düzenleme paneli açılacaktır. Açılan panel üzerinden bilgilerinizi girerek panelin altında yer alan Kaydet butonlarına basarak bilgilerinizi sisteme girebilirsiniz

 

Başvurular linkine tıkladığınız da :

''Yeni Başvuru Yap'', ''Devam Eden Başvurularım'' ve ''Tamamlanan Başvurularım'' butonlarını göreceksiniz. Başvurusu Açık Sınavlar sekmesinden ‘2021 Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı Sınavı (09.05.2021)’ seçimi yaparak Başvuru Yap butonuna basınız.

Başvuru süreci 7 adımdan oluşmaktadır. Başvurunuzun geçerli olabilmesi için tüm adımların tamamlanması gerekmektedir.

 

1. Adım (Başvuru Yapılacak Alan)           :

Başvuru yapabileceğiniz sınavların listelendiği alandır

 

2. Adım (Kimlik Bilgileri)  :

Kişisel bilgilerinizin gösterildiği bölümdür. Bilgilerinizde bir hata varsa Kimlik Bilgileri linkinden güncelleme yapabilirsiniz

 

3. Adım (İletişim Bilgileri) :

İletişim bilgilerinizin gösterildiği bölümdür.

 

4. Adım (Ek Bilgiler)           :

HES kodu giriş işlemini yapmayan adaylar başvuru adımlarına devam edemeyecektir. Her aday kendisine ait ve sınav gününün bir gün sonrasını kapsayacak geçerlilik süresine sahip HES kodu almalı ve bu adımda sisteme girmelidir

 

5. Adım (Sınav Merkezi Tercihi)   :

Sınava girmek istediğiniz sınav merkezini seçip sonraki adıma geçiniz

 

6. Adım (Özet)          :

Girdiğiniz tüm bilgiler özet şeklinde listelenmektedir. Bilgileriniz doğru ise sayfanın altında yer alan BAŞVURUYU KAYDET butonuna basarak başvuru bilgilerinizi onaylayınız.

 

7. Adım (Ödeme)      :

Kredi / Banka Kartıyla Ödeme Yap butonuna bastığınızda ödeme sayfası açılacaktır. Sınav başvuru ücreti başarıyla ödendiğinde, başvuru süreci tamamlanmış olmaktadır. “Başvuru İşleminiz Başarıyla Tamamlanmıştır” şeklinde bir uyarı yer alacaktır.

 

SINAV BAŞVURU ÜCRETİ           :

Her aday Üniversiteye KDV dahil 190 (yüz doksan) TL ödeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.

 

SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİ FORMU   :

Sürekli/geçici engeli veya sağlık sorunu olan adaylar, bu kılavuzun son sayfasında yer alan “Sağlık Durumu / Engel Bilgi Formu” nu doldurup ıslak imzalı şekilde, üniversite veya devlet hastanesinden alacakları (adayın engel/sağlık durumunu, kullanması gereken özel araç/gereci vb. açıkça belirten) sağlık raporunun onaylı bir örneği ve yazacakları dilekçeleriyle birlikte sınav başvuru süresi içinde (sınav başvuru süresi tamamlandıktan sonra sürekli/geçici engeli veya sağlık sorunu oluşan adaylar ise rapor tarihinden sonraki iki gün içinde, sınav tarihinden 3 gün öncesine kadar) söz konusu formun üzerinde belirtilen adrese ulaştırmalıdır. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan evrak dikkate alınmayacaktır. Söz konusu adaylar, yetkililerce yapılan değerlendirme neticesinde uygun görülen şekilde sınava alınacaklardır.

 

ŞİFREMİ UNUTTUM         :

Sisteme kayıt esnasında kullanmış olduğunuz e-posta adresinizi yazarak ‘’Şifre Sıfırlama Maili Gönder’’ butonuna tıklayabilirsiniz.

 

Sınav başvuru sürecinizde yaşanacak teknik sorunlar için       :

 E-posta : sinavdestek@anadolu.edu.tr

Tel : 0 222 335 0580 / 2286 (Mesai Saatleri 08:30-12:00 13:30-18:00)

 

“Sınav Giriş Belgeleri”       :

Üniversite tarafından hazırlanacak ve 3-7 Mayıs 2021 tarihleri arasında Sınav Hizmetleri web sitesi üzerinden adayların erişimine açılacaktır.

 

Adayların sınav binasına girişlerinde       :

HES (Hayat Eve Sığar) riskli olduğu tespit edilen adaylar sınav binasına alınmayacaktır.

 

Riskli olması nedeni ile sınava alınmayan adaylar         :

Belirlenecek bir tarihte Eskişehir’de ek sınav yapılacaktır. Benzer nedenle ek sınava da alınmayacak adaylar için ayrıca bir sınav yapılmayacaktır.

 

Sınavın organizasyonu ve uygulanması    :

Tamamen Anadolu Üniversitesi’nin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir.

Cevap kâğıtları Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirilecektir.

 

Sınav tarihi /saati /süresi    :

9 Mayıs 2021 Pazar günü saat 10.00’da başlayacak150 (yüz elli) dakika.

 

Ayrıntılı bilgi ve detaylar için kaynaklar bölümünden tamamına ulaşabilirsiniz.

Kaynaklar     :

Başvuru duyuru sayfası için           :

https://alternatifcozumler.adalet.gov.tr/Home/SayfaDetay/anadolu-universitesi-ne-uzlastirmaci-sinavi-basvurulari-baslamistir?fbclid=IwAR1v2_3DfkpuuTXde7nGTbVMdiNiVbe6HCIOcOxg6Rc-xI707OvwlzPZOgU

Anadolu Üniversitesi’nin “Sınav Hizmetleri” web sitesi  :

 https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/  

 

Başvuru kılavuzuna ulaşmak için  :

https://sinav.anadolu.edu.tr/tmp/adaletBakanligi/adalet_bakanligi_uzlastirmaci_basvuru_kilavuzu.pdf

 

Mehmet SEMERCİOĞLU

Uzlaştırmacı & Silah Sistemleri Uzmanı & Stratejik Planlama Uzmanı & Ekonomist

 
Etiketler: 22, MART, 2021, UZLAŞTIRMACI, SINAVI, BAŞVURULARI, , ANADOLU, ÜNİVERSİTESİ’NE, BAŞLAMIŞTIR.,
Yorumlar
Haber Yazılımı