Haber Detayı
13 Mayıs 2023 - Cumartesi 12:27 Bu haber 387 kez okundu
 
YSK DAN UYARILAR
YSK, yarın yapılacak seçimde sandık kurulu başkanları, oy kullanacak yerlerdeki bina sorumluları ile seyyar sandık kurulu başkanlarını kısa mesajlarla bilgilendirecek. Mesajlarda, cep telefonuyla oy kabinine girmenin yasak olduğu, sayım döküm işlemlerinin yapıldığı odanın kapısının açık tutulması gerektiği gibi uyarılar yer alıyor.
- Haberi
YSK DAN UYARILAR

CEP TELEFONU İLE KABİNE GİRMEK YASAK

*Başkanlar, seçmene cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla oy kabinine girmesinin yasak olduğunu, varsa bunların iade edilmek üzere masa üzerine bırakılması gerektiğini söyleyecek.

*İsteyen görme engelli seçmenler, yanında getirdiği “Oy Pusulası Şablonu” aracılığıyla oylarını kullanabilecek. Görme engelli seçmenlere şablon ile oy kullanabilecekleri hatırlatılacak.

*Sandığa gelen seçmenler, başkan tarafından sıra ile alınacak. 75 yaş ve üstü, hamileler, hastalar ve engelli seçmenler bekletilmeden oylarını verecek.

SANDIKLAR 17.00’DEN ÖNCE AÇILMAYACAK

*Sandıklar, saat 17.00’den önce açılmayacak. Oyların sayımında önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

*Sandık kurulu başkanları tarafından, sayım döküm işlemine başlanmadan önce, sayım döküm cetvelinin boş ve yazısız olduğu, hazırda bulunanlara gösterilecek.

*Milletvekili Genel Seçimi Sandık Sonuç Tutanağında, “ittifak ortak oyları” bölümüne sadece ittifakın aldığı ortak oy yazılacak.

SONUÇ TUTANAKLARI İMZA KARŞILIĞI VERİLECEK

*Sandık sonuç tutanakları, sandık kurulu üyelerince imzalanıp bir örneği sandık çevresine asılacak. Talep eden siyasi partiler ve müşahitlere imza karşılığı verilecek.

*Oyların sayım ve döküm işlemi tamamlandıktan sonra sandık alanında seçim ile ilgili evrak bırakılmayacak, oy torbası, sandık kurulu başkanı ve siyasi partili üyeler arasından ad çekme ile belirlenecek en az iki üye ile birlikte ilçe seçim kuruluna en kısa sürede teslim edilecek.

SAYIM YAPILIRKEN KAPI AÇIK TUTULACAK

*Sayım döküm işlemlerinin yapıldığı odanın kapısı açık tutulacak ve sayım dökümü izleme hakkı olanlara işlemleri izlemeleri için gerekli kolaylık gösterilecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YSK, DAN, UYARILAR, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı