Haber Detayı
16 Eylül 2022 - Cuma 11:41 Bu haber 517 kez okundu
 
YouTube gençlerin daha az uyumasına neden oluyor
Yapılan yeni bir araştırmaya göre Netflix veya geleneksel televizyon kanallarına göre YouTube gençlerin yeterli uyku almasını yüzde 24 azaltıyor.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
YouTube gençlerin daha az uyumasına neden oluyor

Araştırmacılar, YouTube’un kısa videoları, otomatik oynatma özelliği ve önerilen videoları ile kullanıcıların kontrollerini kaybetmelerine neden olduğunu ve bunun da uykularını olumsuz etkilediğini söyledi. 

Araştırmacılar, ebeveynleri araştırmaya dahil edilmeyi kabul eden 12 ila 19 yaş arasındaki 711 genci inceledi. Gençler, yatmadan bir saat önce, yatakta ne kadar süre cihaz ve uygulamalarda vakit geçirdiklerini ve okul günleri ne kadar uyuduklarını bildirdiler.

Çocukların her biri cihazlarda ve uygulamalarda geçirdikleri süreyi tahmin ederek bilgi verdiler. Sonuçlar, her birinin akşam 10 gibi yattığını, akşam 22:36’da ışıklarını kapattığını gösterdi. Verilen bilgilere göre; uykuya dalmaları da yaklaşık 30 dakika sürdü.

Hemen hemen her genç (yüzde 98) yatmadan bir saat önce telefon, dizüstü bilgisayar veya televizyon gibi en az bir cihaz kullanırken, dörtte üçü de yatarken kullandığını bildirdi.

Yatarken kullanılan cihazlarda en çok yüzde 98 kullanım oranıyla telefon öne çıkarken, onu dizüstü bilgisayarlar ve televizyon izledi.

YOUTUBE DAHA AZ UYUMALARINA NEDEN OLUYOR

Analiz, gençlerin yarısının oturum açarak kullandığı YouTube’un en popüler üçüncü uygulama olmasına rağmen, kullanıcıların bu platformda yatarken 25 dakikadan fazla zaman harcaması dikkat çekti.

En popüler uygulama olarak öne çıkan Instagram, yatakta 17 dakika boyunca kullanılırken, Netflix’in ise yatmadan yaklaşık 17 dakika önce kullanıldığı görüldü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YouTube, gençlerin, daha, az, uyumasına, neden, oluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı