Haber Detayı
17 Ocak 2023 - Salı 10:08 Bu haber 817 kez okundu
 
Yeni Evim konut kredisi
Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları bugünden itibaren kredi vermeye başlayacak. Vadeler 15 yıl ancak isteyenler daha kısa vadeli kredi de kullanabilecek.
GÜNDEM Haberi
Yeni Evim konut kredisi

İsteyene 3 yıl boyunca hazine desteği de sağlanacak. Örneğin 1 milyon TL kredi kullanan biri destekten yararlanırsa aylık 9 bin 719 TL yerine ilk yıl 4 bin 410 TL, ikinci yıl 5 bin 400 TL üçüncü yıl ise 6 bin 480 TL ödeyecek. Ardından gelen 4 yıl boyunca da 9 bin 719 TL ödeme yapılacak. Destek sona erince ise taksitler 11 bin 896 TL’ye sabitlenecek. Hazine desteğinden yararlanılmazsa 1 milyon kredi alan bir tüketici 15 yıl boyunca sabit olarak 9 bin 719 TL taksit ödeyecek. Seçilen konutların sıfır olması şart yeni başlayacak projelerden ev sahibi olmak isteyenlerin konut projesinin bankalar tarafından kredilendirme için uygun olması ana kıstas olacak.

İNTERNET SİTESİ BUGÜN FAALİYETTE OLACAK
Projeye ilişkin detaylar bugünden itibaren açılacak bir internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek ve vatandaşlar başvuru yapabilecek. Kampanya kapsamında ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor. Konut bedelinin yüzde 10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek. Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliğine bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yeni, Evim, konut, kredisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı