Haber Detayı
10 Aralık 2020 - Perşembe 08:08 Bu haber 2200 kez okundu
 
YILBAŞINDA 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
GÜNDEM Haberi
YILBAŞINDA 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında ''Yeni kısıtlamalar gelecek mi?'' sorusuna yanıt verdi. Koca, "Yılbaşı gecesi de kısıtlamaya tabi. Gün sayısını 4 güne çıkarabilir miyiz, bunu gelecek haftaki sonuçlar belirtecektir, ama gecenin kısıtlama içerisinde olduğunu söylemek istiyorum" dedi.

 

YENİ KISITLAMALAR GELECEK Mİ?

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çok merak edilen o soruyu yanıtladı. "Yeni kısıtlamalar gelecek mi?" Koca: ''Geçen hafta başı başlayan tedbirlerle birlikte gelecek hafta sonuçları daha net göreceğimizi düşünüyoruz. Ortalama 2 haftalık zaman diliminde sonuçları görmek mümkün. Şu an görünen kısıtlamaların yer yer sonuç verdiğini görüyoruz. Eğer bu anlamda alınması gereken farklı bir tedbir olursa bunu da zaten öneri olarak almış oluruz. Şu an yeni bir kısıtlama için erken olduğunu, gelecek hafta bu konuyla ilgili, salgının seyrine göre gerektiğinde yeni öneriler olabilir. Şu an için uygulanan kısıtlamaların erken dönemde de olsa yer yer sonuç verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. İstanbul vaka sayısının azaldığını, hastanelerde yoğun bakım hasta yükümüzün halen devam ettiğini söylemiştim''

 

YILBAŞINDA KAÇ GÜN KISITLAMA VAR?

 

Koca: "Yılbaşıyla ilgili yılbaşı gecesi dahil olmak üzere kısıtlamaların içinde sayın Cumhurbaşkanımız açıklamıştı, yılbaşı gecesi de kısıtlamaya tabi. Gün sayısının artıp, artmama durumu. Bunu gelecek hafta sonuçları ve salgının seyri yeni bir tedbir, kısıtlamayı genişletebilir miyiz, yılbaşını içine katarak, gün sayısını 4 güne çıkarabilir miyiz, bunu gelecek haftaki sonuçlar belirtecektir, ama gecenin kısıtlama içerisinde olduğunu söylemek istiyorum." açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: YILBAŞINDA, 4, GÜN, SOKAĞA, ÇIKMA, YASAĞI?,
Yorumlar
Haber Yazılımı