Haber Detayı
30 Nisan 2021 - Cuma 14:11 Bu haber 1057 kez okundu
 
VALİ ZÜLKİF DAĞLI '' SAMSUN'DA İLK GÜNDEN SUİSTİMAL EDİLDİ'' DEDİ.
Samsun Valisi Doç Dr.Zülkif Dağlı, tam kapanma sürecinin ilk gününde fazladan muafiyet belgesi üretenler yüzünden, kuralların suistimal edildiğini söyledi.
- Haberi
VALİ ZÜLKİF DAĞLI ''  SAMSUN'DA İLK GÜNDEN SUİSTİMAL EDİLDİ'' DEDİ.

Samsun Valisi Doç Dr.Zülkif Dağlı, tam kapanma sürecinin ilk gününde yaşanan yoğunluğun fazladan muafiyet belgesi üreterek dışarı çıkanlar nedeniyle olduğunu fakat 3 içerisinde bu sorunun çözülerek suistimallerin ciddi oranda önüne geçileceğini belirtti.

Vali Dağlı, Samsun Valiliği’nde gerçekleştirdiği basın açıklamasında kentte dün akşam saat 19.00 itibariyle başlayan tam kapanma sürecinin ilk gününde yaşanan trafik ve insan yoğunluğu ile değerlendirmelerde bulundu. Vali Dağlı, “Bu durumu Samsunlu hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz. Maalesef kurallara uymayan vatandaşlarımız var. Bu üç gün zarfında çok net hissedeceksiniz ki, kesinlikle muıasfiyetlere izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız artık istediği gibi çıkamayacaklar. Özellikle 3 gün zarfında kesinlikle muafiyetlere izin verilmeyecek. Bugün için kendileri belge üretenler oldu. Sistem yoğun olduğu için 3 gün sonra E-devletten kişiye özgü belge verilecek. Suisitimalin önüne böylece geçebileceğiz” dedi.

 

ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA


Mutasyonlu koronavirüsün çocukları ve gençleri olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Vali Dağlı, “Mutant virüste yaş düştü. Özellikle çocuklarımızı korumak durumundayız. Aynı evde birkaç aileden birkaç ailenin bir araya gelmemeleri gerekiyor. Bu konuda bulaşın çok olduğunu biliyoruz. Sitelerin bahçelerinde bir araya gelindiğini biliyoruz. Site yönetimine tam yetki verildi. Yönetim uyaracak ve polise haber verecek. Vatandaşların ve çocukların bahçelerde de olmasını istemiyoruz. Çocuklarımızı korumak zorundayız” diye konuştu.

 

VEFA DESTEK SAHADA


Tam kapanma süreci nedeniyle, Vefa Destek Grupları’nın sayısının arttırıldığını belirten Vali Dağlı, “İleri yaştaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Vefa Destek Grupları daha da fazla sahada olacaklar. Bu dönemde vatandaşlarımızdan da beklentilerimiz var. Mutlaka İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye uyulması gerekiyor. Şu anda tam kapanma dönemindeyiz ve bu kurallara ne kadar riatyet edersek bu musibetten bir an önce kurutuluruz” ifadelerini kullandı.

 

AŞIDA ÇOK FAZLA SIKINTI YOK

 

Aşılamanın devam ettiğini ve aşının önemini vurgulayan Vali Dağlı, “Biz, aşılama oranını yükseltmek için çalışıyoruz. Toplamda 455 bin kişinin aşılamasını yaptık. Saat 24.00’e kadar aşı çalışmalarımız devam ediyor. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızdan, randevularını alarak aşı olmalarını rica ediyoruz. Aşı da çok fazla bir sıkıntımız yok. Günlük talepleri karşılayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: VALİ, ZÜLKİF, DAĞLI, '', , SAMSUN'DA, İLK, GÜNDEN, SUİSTİMAL, EDİLDİ'', DEDİ.,
Yorumlar
Haber Yazılımı