Haber Detayı
07 Kasım 2022 - Pazartesi 12:49 Bu haber 820 kez okundu
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladI
Üç farklı burs başlığı altında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 8 veya 9 ay burs verilecek. Ortaöğrenim, yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrenci bursu olmak üzere üç farklı burs verilecek.
EĞİTİM Haberi
Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları başladI

Bunların ilk aşaması olan ortaöğrenim burs başvuruları bugün itibariyle başlamış oldu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek bu burslar için başvurular internet üzerinden yapılacaktır. Burs başvuru sayfasına gitmek için yazının sonundaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Genel Müdürlük tarafından verilecek yükseköğrenim ve yabancı uyruklu öğrenci bursu başvuruları 21 Kasımda başlıyor.

Burs başvurusu ve eğitim yardımı için bekleyen öğrencilere Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sevindiren haber geldi. Yayımlanan duyuruda 2022 – 2023 eğitim yılı burs/eğitim yardımı başvuru takviminin belli olduğu açıklandı. Başvurular aşağıda belirtilen tarihlerde alınacak olup burs başvuru, başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden duyurulacaktır.

Eğitim Yardımı ve Burs Başvuru Tarihleri Ortaöğrenim Eğitim Yardımı: Başlangıç 7 Kasım 2022, Bitiş 20 Kasım 2022 Yükseköğrenim Bursu: Başlangıç 21 Kasım 2022, Bitiş 30 Kasım 2022 Yabancı Uyruklu Öğrenci Bursu: Başlangıç 21 Kasım 2022, Bitiş 30 Kasım

2022 BURS VE EĞİTİM YARDIMI NE KADAR SÜRE İÇİN VERİLİYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir. VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU NE KADAR? 2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650,00 TL olarak belirlenmiştir. Kaynak: kamubulteni.com

Kaynak: Editör:
Etiketler: Vakıflar, Genel, Müdürlüğü, burs, başvuruları, başladI,
Yorumlar
Haber Yazılımı