Haber Detayı
05 Eylül 2020 - Cumartesi 07:14 Bu haber 1777 kez okundu
 
Üniversiteler açılacak mı? Sağlık Bakanlığıʹndan YÖKʹe tavsiye yazısı
Sağlık Bakanlığı, Yükseköğretim Kuruluʹnun (YÖK) gönderdiği güz dönemindeki eğitime dair görüş yazısına verdiği cevapta üniversitelerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının, güz döneminde örgün eğitimlerde, teorik derslerin mümkün olduğunca uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda ise uygulamaların mümkünse ertelenmesini istedi.
- Haberi
Üniversiteler açılacak mı? Sağlık Bakanlığıʹndan YÖKʹe tavsiye yazısı

 

 

KORONAVİRÜS VAKALARININ ARTIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Sağlık Bakanlığıʹndan YÖKʹe güz döneminde uzaktan eğitim tavsiyesi,YÖK tarafından bütün üniversite rektörlüklerine gönderildi. YÖKʹten gönderilen yazıda, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığıʹnın önerileri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarınca kendi alanlarına alınacak tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapıldığı ve bunların uygulamaya konulduğu belirtildi. Yazıda, yükseköğretim kurumlarının alacağı tedbirlere ilişkin YÖKʹün çerçeve kararları ihtiva eden ʹKüresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberiʹ yayınladığı anımsatıldı.

KORONAVİRÜS Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Taşova: Vakalar iki katına çıkarsa okullar açılmaz Yükseköğretim kurumlarına öğrencilerin sağlıklı bir eğitim sürdürebilmelerinin temini için geniş inisiyatif tanındığı, Sağlık Bakanlığıʹnın önerileri ve kamuoyu ile paylaştığı verileri, bulundukları bölge ve illerdeki salgın hastalığın seyri ve bünyelerindeki fakülte ve birimlerinin mahiyetini dikkate alarak, eğitim ve öğretimin sürdürülebilirliği bakımından yetkili kurullarında karar almalarına imkan tanındığı ifade edilen yazıda, son günlerde koronavirüs hastası olanların sayısında ciddi artışların görüldüğü kaydedildi.

SAĞLIK BAKANLIĞIʹNDAN ERTELEYİN UYARISI

Yazıda, salgınla mücadelenin etkin şekilde yapılabilmesi ve sağlık çalışanların yükünün hafifletilebilmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin Sağlık Bakanlığıʹnın yönlendirmelerinin önem arz ettiğine dikkat çekilerek, Sağlık Bakanlığıʹna, üniversitelerde güz döneminde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi konusunda İl Pandemi Kurulları veya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının fikri alınarak rektörlüklerce karar verilmesine ilişkin görüş sorulduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığıʹnın bu yazı üzerine; güz döneminde eğitim ve öğretimin yüzyüze ve aynı ortamlarda bulunarak değil uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılmasını, uygulamalı eğitimlerin mümkünse ertelenmesi ertelenemiyorsa gerekli tedbirlerin alınarak sürdürülmesini önerdiği bildirildi. Koronavirüsün etkisi sıcak havalarda azalıyor mu? Yazıda, şu açıklamalara yer verildi:ʹBakanlığın cevabi yazısında ʹ2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün

olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştirʹ ifadesi yer almaktadır. Üniversitenizde 2020- 2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda Yükseköğretim Kuruluʹnun, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu inisiyatif çerçevesinde Sağlık Bakanlığıʹnın yukarıda zikredilen görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim.ʹ

Kaynak: Editör:
Etiketler: Üniversiteler, açılacak, mı?, Sağlık, Bakanlığıʹndan, YÖKʹe, tavsiye, yazısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı