Haber Detayı
20 Temmuz 2020 - Pazartesi 13:03 Bu haber 1914 kez okundu
 
TÜTÜNCÜ MİLLETVEKİLİ ENGİNYURT'A SERT ÇIKTI
Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Samsun'da gerçekleştirilen tahmini fındık rekolte raporunun sahte olduğunu kaydeden Milletvekili Enginyurt'a sert çıktı. Tütüncü, "Ordu'da fındık olmayabilir ama Samsun'da fındık bol" dedi
EKONOMİ Haberi
TÜTÜNCÜ MİLLETVEKİLİ ENGİNYURT'A SERT ÇIKTI

Samsun haberleri - Samsun fındık 

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen tahmini fındık rekolte raporunun sahte olarak nitelendirmesini eleştirdi. Tütüncü, "Milletvekili Enginyurt, Samsun'da hangi çalışmayı yaptı da bu rapora inanmıyor" diye konuştu.

RAPOR TİTİZLİKLE HAZIRLANDI
Samsun'da dalların fındığı tartmadığını kaydeden Tütüncü, "Samsun'da Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde 17 kurumun da yer aldığı bir çalışma ile tahmini fındık rekoltesi raporu hazırlandı. Bir ay süren bu çalışma titizlikle sürdürülerek, gramajı gramajına ton ton yazıldı. Yapılan çalışma sonucu Samsun'da 123 bin ton fındık  rekoltesi bekleniyor. Bu tahmini bir rakam. Bu 10 ton, 20 ton ton aşağıda olabilir, yukarıda olabilir. Net rakam fındık harmana geldiğinde belli olacaktır. Samsun'da bu sene fındık çok verimli. Dallar fındığı tartmıyor"dedi. 
 
KENDİSİ HANGİ ÇALIŞMAYI YAPMIŞ?
Raporun sahte olmakla nitelendirilmesinde kasıt olduğunu kaydeden Başkan Tütüncü, "MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, raporun sahte olduğunu söylemiş. Neye dayanarak, raporun sahte olduğunu söylüyor. Konuyla ilgili Samsun'da herhangi bir çalışma mı yapmış da bu rapora inanmıyor.Tüm bu açıklamaların kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda yapılan eleştiri makul ve yerinde bulmuyorum. Ordu'da fındık olmayabilir ama Samsun'da fındık bol" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜTÜNCÜ, MİLLETVEKİLİ, ENGİNYURT'A, SERT, ÇIKTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı