Haber Detayı
11 Eylül 2020 - Cuma 12:27 Bu haber 3619 kez okundu
 
TUTKU MEDYA GRUBU SAMSUN'UN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR samsun samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri tutkufm tutkumedya haberradyo radyoklup
Samsun’un en sevilen radyo kanalları Tutku FM, Radyo Kulüp, Haber Radyo’yu bünyesinde bulunduran Tutku Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Sezgin ile radyo yayıncılığı ve mesleğin geçmişten günümüze değişimi hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
TUTKU MEDYA GRUBU SAMSUN'UN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR  samsun samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri tutkufm tutkumedya haberradyo radyoklup

Samsundan haberler - Özel Röportaj: Yaşar TUNCEL 

PM DERGİ: Merhaba Ramazan Bey, bize Tutku Medya Grubu’ndan bahsedebilir misiniz?

RAMAZAN SEZGİN: Hayat FM olan ismi Tutku FM olarak değişti ve  2010 yılında faliyet  göstermeye başladı. Yayın hayatına başladığı günden itibaren hem yayıncılık anlayışını hem de teknik altyapıyı yayın kalitesini de arttırarak Samsun halkı tarafından oldukça sevilen ve beğenilen bir radyo istasyonu oldu. Müzik tarzı anlamında geniş bir kitleye hitap etmekteyiz ve kaliteli yayıncılık anlayışı ile Samsun’un en sevilen radyoları arasına girmeyi başardık.  8 yıl aralıksız Anketlerde 1.sırada yerimizi aldık. 2020 yılında da güncel tarzda yayın yapmakta olan, ulusal ve yerel haber akışı olan Haber Radyo’yu bünyemize katarak Tutku Medya Grubu kimliğimizi perçinledik. Başarılı ve kalıcı bir ekibimiz var. Yönetim kurulu başkan yardımcımız Sayın Cemil Dere ile birlikte güzel bir çalışma ekibi oluşturduk. Radyo programcılarımızda oldukça ilgi görüyor dinleniyor ve Mesaj alıyor. Tutku Medya Grubu Tutku FM, Radyo kulüp ve Haber Radyo ile Samsun’un sesi olmaya devam ediyor.

 PM DERGİ: Radyoculuk sektörünün günümüzdeki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

RAMAZAN SEZGİN: Radyoculuk geçmiş yıllarda teknik açıdan daha zordu ama kazanç olarak çok daha iyi durumdaydı. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte reklam gelirlerindeki pasta elbette bölündü fakat ne olursa olsun radyo kolay kolay değerini kaybetmez. Radyo reklamı  marka bilinirliğini artırır, Maliyeti düşük hızlı geri dönüşüm sağlar.

 

PM DERGİ: Radyo reklamları hakkında ne düşünüyorsunuz?

RAMAZAN SEZGİN: Yerel yayınlar  bağlı bulunduğu ilin ilçenin kültürünü yansıttıgı için  çok önemlidir. Yerel Firmalar reklamları için radyoları ilk mecra olarak tercih etmelidir, çünkü radyonun  tanıtıma katkısı büyüktür.

PM DERGİ: Radyoculuk geçmişinizden bahsedebilir misiniz?

RAMAZAN SEZGİN: Özel radyolar yayına ilk başladığı yıllardan itibaren, Radyo  ve müzik sektörünün içerisindeyim.Radyoculuk sektörünün bütün kademelerinde görev yaptım. Radyo  benim için bir tutku, sevdiğim ve değer verdiğim bir meslek dalı. Tutku Medya Grubu ile de bu yolda yılların verdiği tecrübe bilgi birikim ile kalıcı olarak başarılı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.

PM DERGİ: Radyolar hala eskisi kadar dinleniyor mu?

RAMAZAN SEZGİN: Kesinlikle dinleniyor. Hatta dinlenebildiği alanlar digitalin gelişmesiyle birlikte daha da arttı. Radyoların dinlenme oranları ile ilgili 2020 yılında yeni bir anket yaptık. 15 bin kişinin üzerinde bir katılım oldu ve dinlenme oranları oldukça yüksek çıktı. Buda demek oluyor ki radyolar hala fazlasıyla dinleniyor ve popüler durumda. Tabi ki bunun sürdürülebilir olması için radyo kanallarının digital hayata uyum sağlaması gerekiyor. Radyolarımızı  kimi radyo frekansından kimi internetten kimi cep telefonundan farklı farklı alanlardan dinlemektedir. Hepsinin analizlerini takip ediyoruz. Elbette internet dinleyicilerimizin oranı da hatırı sayılır derecede var. Bu sebeple de her koldan dinleyicilerimize ulaşmaya özen göstermek gerekiyor.

 

PM DERGİ: Radyo programcılığından televizyon programcılığına geçen birçok isim oluyor siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

RAMAZAN SEZGİN: Evet, radyoculuk sektöründen show programlarıyla ya da oyuncu olarak televizyon ekranlarına geçen birçok isim oldu. Bunların içerisinde bazıları son derece başarılı olurken bazıları ise başarısız olarak radyoda kalmaya devam etti. Ben radyo programcısının mümkün mertebe radyoda kalması gerektiğini düşünüyorum ama televizyon ekranlarınıda yeteneği varsa belki deneyebilir. Her radyocu televizyoncu olacak ya da olabilir diye bir şey yok. Zaten ben ikisinin birlikte ilerleyebileceğine pek ihtimal vermiyorum.

 PM DERGİ: Sizce yeterince başarılı radyo programcısı yetişiyor mu? 

RAMAZAN SEZGİN: Eskiye oranla radyo programcısı yetiştirmek zor. Eskiden programcı anonsu yaptığımızda 50 kişi başvuruyorsa şimdi 10 kişi başvuruyor. Biz yine de radyo programcısı yetiştirmek için gerekli ekipmanı ve sistemi elimizde bulunduruyor ve bu işi yapmak isteyen herkese kapımızı açıyoruz. Gelsinler  kayıt stüdyomuzda gerekli eğitimi ücretsiz bir şekilde verelim sonra ister burada bizimle isterseler başka yerde  çalışabilirler.Biz radyoculuğa gönül verdiğimiz için asıl amacımız programcı yetişsin bununla ilgili farklı bir beklentimiz yok. Daha önceleri bizden bu şekilde ücretsiz olarak eğitim alan ve yerel bölgesel ulusal radyo tv kanallarında programcılık yapan çok arkadaşımız var ve bu bizi son derece mutlu ediyor. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz.

 

PM DERGİ: Samsun halkı ve esnafının radyolara bakış açısı size göre nasıl?

RAMAZAN SEZGİN: Samsun halkı her tür müzik dinleyen ve radyolarına sahip çıkan bir şehir. Dinleyenlerimizden son derece ilgi görüyor ve WhatsApp mesaj hattı yoluyla iletişim halinde oluyoruz. Ama reklam ve Firmalar açısından soracak olursanız yetersiz görüyorum. Çünkü firmalar reklam çalışmalarını kurumsallıktan uzak bir şekilde kendileri yönetmeye  çalışıyor ve ajans yardımı almayarak reklam bütçelerinin büyük bir kısmını maalesef çöpe atıyorlar. Doğru firmanın doğru ürününü doğru mecralarda hedef kitleye ulaştırmak medya planlama ajanslarının uzmanlık alanı olduğu için bu yönde Samsun esnafının biraz daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarını bile kendileri yönetmeye  çalışan çok büyük firmalar var. Sonuçta bu hesaplar şahıs hesabı değil. Ticari bir yönetim söz konusu doğal olarak da profesyonellik isteyen bir iş. Samsun esnafı bu konularda geliştikçe hem reklam bütçeleri boşa gitmeyecek hem de doğru mecralar ayakta kalmaya devam edebilecektir. 

 PM DERGİ: Sorularımızı açık sözlülükle cevapladığınız ve bize zaman ayırdığınız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.

RAMAZAN SEZGİN: Bende gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.   

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TUTKU, MEDYA, GRUBU, SAMSUN'UN, SESİ, OLMAYA, DEVAM, EDİYOR, , samsun, samsunhaber, samsundanhaberler, samsunhaberleri, tutkufm, tutkumedya, haberradyo, radyoklup,
Yorumlar
Haber Yazılımı