Haber Detayı
20 Eylül 2022 - Salı 08:53 Bu haber 549 kez okundu
 
Trafikte yeni dönem!
81 ilde uygulamaya konulan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemiyle araç sahiplerinin egzoz gazı emisyonlarının yapılıp yapılmadığı saniyeler içinde tespit ediliyor. Egzoz ölçümü yaptırmayanlara otomatik tutanak oluşturularak ceza kesiliyor.
EKONOMİ Haberi
Trafikte yeni dönem!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) 81 ilde hayata geçirildi. Plaka okuma sistemi ile araçların plakaları otomatik olarak okunacak ve tespit edilen araçlara 2 bin 815 TL ceza kesilecek. Söz konusu sistem, Sivas'ta da belirli periyotlarda kenti çevre illere bağlayan kara yollarındaki kontrol noktalarında kullanılmaya başlandı.

81 İLDE HAYATA GEÇİRİLDİ
Sivas-Erzincan kara yolu üzerindeki kontrol noktasında EGEDES ile yapılan denetimleri inceleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü şube müdürlerinden çevre mühendisi İbrahim Kaya, ulaşım kaynaklı hava kirliliğine dikkati çekerek, "Bilindiği üzere soluduğumuz havayı kirleten en önemli kaynaklardan biri araçların sebep olduğu egzoz gazı emisyonlarıdır. Dolayısıyla bakanlığımız insan sağlığı için hayati önem taşıyan b

Kaynak: Editör:
Etiketler: Trafikte, yeni, dönem!,
Yorumlar
Haber Yazılımı