Haber Detayı
21 Ekim 2020 - Çarşamba 11:14 Bu haber 2589 kez okundu
 
TEKİN DEMİR ''SERVO KOMPRESÖR SEKTÖRDE ÇAĞ AÇTI'' samsun haber samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri samsunkompresör sertekkomspresör servokompresör samsunkompresör
2008 yılından itibaren sektörün içerisinde olan ve 2011 yılından bu güne kadar Tamsan Kompresör’ün satış ve servis ağı olarak Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nü üstlenen Sertek Kompresör, sağladığı 50’ye varan enerji tasarrufu ile sektörde yeni bir çağ açan Servo Kompresör modeli ile iddiasını zirveye taşıdı. Sertek Kompresör’ün başarı öyküsünü ve Servo modelinin başarısının sırlarını Sertek Kompresör’ün başarılı işletme sahibi Tekin Demir’e sorduk.
EKONOMİ Haberi
TEKİN DEMİR ''SERVO KOMPRESÖR SEKTÖRDE ÇAĞ AÇTI'' samsun haber samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri samsunkompresör sertekkomspresör servokompresör samsunkompresör

Samsun haber - Samsundan haberler

PM DERGİ: Merhaba Tekin Bey, bize Sertek Kompresör’den bahsedebilir misiniz?

TEKİN DEMİR: Sertek Kompresör olarak 2008 yılında kurulduk ve bütün Karadeniz bölgesine hizmet vermeye başladık. Hem satış hem de servis ağımızla şuanda Karadeniz bölgesinin en güçlü servis ağı olan firma durumdayız. Hizmet vermekte olduğumuz işletmeler arasında kompresör kullanan ve üretim yapan neredeyse bütün işletmeler bulunmaktadır. Kompresör bir tekstil atölyesinden tutunda hastahaneye, lastikçiye, marangoza kadar aklınıza gelebilecek birçok işletmenin olmazsa olmazıdır.

PM DERGİ: Son zamanların en gözde ürünü Servo Kompresör’den bahsedebilir misiniz?

TEKİN DEMİR: Kompresör teknolojisi her geçen gün gelişirken yeni çıkan ve satışa sunduğumuz Servo kompresör ile bu alanda yeni bir çağ açmayı başardık. Servo Komsresör, Servo motorlu invertör sürücülü ve yüzde elli enerji tasarrufu ile çalışan son teknoloji bir ürün olup denendiği her işletmede yerini almayı başarmış ve yüzde yüz memnuniyet garantili bir ürünümüz olmayı başardı. Bugüne kadar Servo Kompresörün satış stratejisinde işletmenin eski kompresörüne harici bir elektrik sayacı takarak 15 gün mevcut elektrik tüketimini gözlemledikten sonra aynı kompresörün yerine ücretsiz bir şekilde Servo Kompresör kurup aynı sayacı ona bağlayıp aynı sürede yine elektrik tüketimini gözlemledik. Bütün bu veriler bize Servo kompresörün bazı işletmelerde mevcut elektrik tüketiminden bazı yerlerde 45 bazı yerlerde 50 hatta bazı yerlerde de 55 enerji tasarrufu sağladığını gösterdi. Tabi bu işletmeler kompresörümüzü hemen almayı tercih ettiler ve satış işlemlerini gerçekleştirdik.

PM DERGİ: Servo Kompresör’ün amorti süresi ve servis ağı nedir?

TEKİN DEMİR: Servo kompresör yatırım maliyetini 24 saat çalışan işletmelerde 11 ayda en fazla 13 ayda amorti etmektedir. Bu süreden sonra ise 50 oranında çöp olan elektriğiniz tamamı size kalmaktadır. Bu ürün Amerikan menşeili patente sahip olup şuanda Türkiye’de sadece Tamsan tarafından üretilmektedir. Bizde Sertek Kompresör olarak Tamsan’ın Karadeniz Bölge Müdürlüğü’yüz. Tabi satışlarımız ve servis ağımız Karadeniz ile sınırlı kalmıyor. İstanbul’dan Gürcistan’a,m Gaziantep’e kadar birçok bölgeye hizmet veriyoruz. Servis ağı olarak 8 çalışan ve 5 servis aracı ile bu konuda Türkiye’nin önde gelen firmalarından biriyiz. Satış sonrası hizmetlerinde Pazar dahil haftanın her günü 24 saat müşterilerimizin hizmetindeyiz.         

 

PM DERGİ: Servo Kompresör’ün 50’ye varan düşük enerji tüketiminin sırrı nedir?

TEKİN DEMİR: Kompresör bir işletmenin en verimsiz ürünüdür. Sadece havayı kullanır geri kalan her şeyi kayıp olarak verirsiniz. Bu sebeple kompresörlerde en önemli hususlardan biri düşük enerji tüketimidir. Kompresörlerin yatırım maliyetlerine baktığınızda yaklaşık 8 bakım maliyetlerine eklediğinizde bu oran 15’leree çıkar çöpe atılan enerji ile birlikte bu oran 85’i bulur. Biz Servo kompresör ile bu çöpe atılan enerji maliyetinin önüne geçtik. Günümüzde maliyetlerin artmasıyla birlikte firmalar için enerji verimliliği son derece artmış durumda. Bunun önüne geçmek ve atık enerjiyi daha az kaybetmek için Servo Kompresör üretildi. Servo Kompresörün sistem olarak diğer kompresörlerden farkı motorunun mıknatıslı olarak çalışması. Bir diğer özelliği ise vida grubu ile elektrik motoru arasında herhangi bir aktarma organı olmamasıdır. Standart kompresörlerde bu aktarma kasnakla ve kayışla bazılarında ise şanzıman ile yapılmaktadır. Bu yöntemlerde akımlar düşürülerek arttırılarak hileler yapılmaktadır. Servo kompresörde hem elektrik motorunun invertörsüz çalışmaması hem de elektrik motorunun sargılarının rotor kısmında bulunan mıknatıslar sayesinde manyetik bir güçle dönmesi yaklaşık 15 düşük verimlere kadarda çalışabiliyor. Standart invertörlü kompresörler en fazla 40’a kadar düşebilir ve daha fazlasında hararet sorunu yaşar. Buda enerji tasarrufunun artmasını sağlamaktadır. Örneğin 24 saat çalışan bir fabrikanız var. Ama bu 24 saat boyunca bütün makinalarınız aynı anda çalışmıyor. Düz kompresörlerde bir makinanız bile çalışsa kompresör aynı güçte kalkış yapıyor ve aynı derecede enerji harcıyor. Ama Servo kompresör kaç makine çalıştıracaksanız kalkışını ve devrini ona göre ayarlayarak gerekli olan güçte çalışıyor. Gereksiz enerji maliyetiniz cebinize kalır.

PM DERGİ: Servo Kompresör bakım ve onarım maliyeti diğer kompresörlerden olarak farklı mıdır?

TEKİN DEMİR: Servo kompresörün özel bir ürün olması bakım maliyetlerini kesinlikle arttırmamaktadır. Yaklaşık 5 yıldır piyasada olan bu ürünümüze 5 yıl garanti veriyoruz. Standart kompresörlerde genel revizyon süresi dediğimiz bir süre vardır. Bu süre bütün makinalarda 20 bin saattir. En iyi benim makinam diyende en fazla 30 bin saattir. Bu ağır bakım sürelerinde kompresörlere ciddi bakım masrafı çıkmaktadır. Biz Servo kompresörde 40 bin saat vida rulman ömrü veriyoruz. Elektrik motorumuzda zaten hiç rulman olmadığı için sürtünmede yok. Doğal olarak bakım masrafı çıkarmıyor ve ekstra kar sağlıyor. Elektrik motorumuzun yanma riski sıfır. Çünkü sürtünme yok, rulman yok, rulman dağıtma riski yok.  Ayrıca bizim vida grubumuzla elektrik grubunun mili tek mil üzerinden gidiyor. Tek mil olduğu için ve arada herhangi bir şanzıman ya da aktarma organı da olmadığı için aldatmacada olma şansı oluyor. Vida grubu ne dönüyorsa motor grubu da aynı dönüyor çünkü tek mil üzerindeler. Bütün bunlar elektrik motorumuzun yanması imkansız hale getiriyor. Ama diyelim ki yandı. Olma şansı yok ama oldu. Öyle bir şey olursa mıknatıslı mili aradan çekip çıkarıyor ve standart elektrikli motora çeviriyoruz.

PM DERGİ: Servo Kompresör’ü denemek isteyen müşterileriniz için ücretsiz deneme kurulumu yapıyorsunuz değil mi?

TEKİN DEMİR: Servo kompresör kendi alanında yeni bir çağ açmayı başaran ve şuan için en üst seviye teknolojiye sahip Türkiye’de sadece Tamsan tarafından üretilebilen ve 50 ye varan enerji tasarrufu sağlayan bir ürün olduğu için ürünümüze güveniyoruz. Bu güven sayesinde de belirttiğimiz oranda enerji tasarrufu sağlayacağını taahhüt ediyor. Bu tasarrufu sağladığı takdirde satışını gerçekleştireceğimize inandığımız firmalara da ücretsiz kurulum sağlayıp bunu yaptığımı ölçümlerle kanıtlıyoruz.

PM DERGİ: Servo Kompresör hangi tür işletmeler için uygun?

TEKİN DEMİR: 11 kw dan, 132 kw’ya kadar Servo kompresör mevcut. Hem küçük işletmeler hem de büyük işletmeler için kullanılabilecek başarılı bir ürün. Birçok sektörde olduğu gibi özellikle tekstil sektöründe de çok bilinen kompresör markalarını oradan alarak testler sonucunda oraya Servo kompresör koyduk. Servo Kompresör bu sektörde şuanda hem enerji tasarrufu hem de performans ve teknoloji olarak zirvede yer alan bir ürün durumundadır. Bütün testleri, sonuçları ve referansları ortadadır. Bugüne kadar ücretsiz deneme kurulumu yaptığımız hiçbir yerden geri dönmemiştir. Boşa atılan enerjinin cebine kalmasını isteyen bütün işletmeler Servo Kompresör’ü tercih etmelidir.  

Özel Röportaj: Yaşar TUNCEL 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TEKİN, DEMİR, ''SERVO, KOMPRESÖR, SEKTÖRDE, ÇAĞ, AÇTI'', samsun, haber, samsunhaber, samsundanhaberler, samsunhaberleri, samsunkompresör, sertekkomspresör, servokompresör, samsunkompresör, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı