Haber Detayı
29 Mayıs 2022 - Pazar 12:24 Bu haber 713 kez okundu
 
TAKSİLERE YENİ DÜZENLEME 1 OCAK'TA !
Taksilerin tarife yükleme işlemlerine yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
GÜNDEM Haberi
TAKSİLERE YENİ DÜZENLEME  1 OCAK'TA !

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan "Taksimetre Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, taksimetrelerin piyasaya arzından sonraki muayene işlemlerinin yaptırılmasından ve taksimetreye uygulanan damgaların muhafaza edilmesinden kullanıcı sorumlu olacak.
AdvertisementAdvertisement

1 Ocak 2023'ten itibaren muayene servisi, taksimetrenin takılı olduğu taksinin plakasının da görüleceği şekilde, zamana ve mesafeye göre çalışma kontrol işlemlerinin yapıldığı muayene sürecini kamera ile kayıt altına alacak ve bu kayıtları en az bir yıl saklayacak. Bakanlığın talep etmesi halinde kayıtları bakanlığa sunacak. Geçerliliği devam eden metrolojik muayene belgeleri, ilgili aracın 2023 yılı içerisindeki ilk araç muayenesi tarihine kadar geçerli olacak.

Bugünden 20 iş günü öncesine kadar olan dönemde, tamir, ayar veya tarife değişikliği yapılarak kelebek mühür veya sitikır mühür uygulanmış durumdaki taksimetrelerin muayeneleri 20 iş günü içerisinde tamamlanacak. Bu kapsamda düzenlenen metrolojik muayene belgeleri, ilgili aracın 2023 yılı içerisindeki ilk araç muayenesi tarihine kadar geçerli olacak.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TAKSİLERE, YENİ, DÜZENLEME, , 1, OCAK'TA, !,
Yorumlar
Haber Yazılımı