Haber Detayı
13 Ekim 2022 - Perşembe 13:25 Bu haber 363 kez okundu
 
Süt üretiminde düşüş
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarının, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9; Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 azaldığını açıkladı
EKONOMİ Haberi
Süt üretiminde düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), süt ve süt ürünleri üretiminde Ağustos 2022 verilerini paylaştı. TÜİK'e göre; ticari süt işletmelerince 799 bin 135 ton inek sütü toplandı.

GEÇEN AĞUSTOS AYINA GÖRE YÜZDE 2,9 DÜŞÜŞ

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,9; Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 azaldı.

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, içme sütü üretimi yüzde 15,7, tereyağı üretimi yüzde 5,5 ve yoğurt üretimi yüzde 1,9 artarken; ayran üretimi yüzde 5,9, inek peyniri üretimi yüzde 4,1 azaldı.

Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi yüzde 26,9, ayran üretimi yüzde 13,9, yoğurt üretimi yüzde 3,6 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 5,5 ve içme sütü üretimi yüzde 1 azaldı.

FİYAT ARTIŞI NASIL ETKİLEYECEK?

Ulusal Süt Konseyi (USK), hafta başında yayınladığı duyuruyla, çiğ süt tavsiye fiyatının, 14 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Süt, üretiminde, düşüş,
Yorumlar
Haber Yazılımı