Haber Detayı
30 Ekim 2020 - Cuma 13:37 Bu haber 1450 kez okundu
 
Son dakika! İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem!
Son dakika deprem haberine göre, İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in Seferihisar açıklarında olan 6,6'lık depremin ardından İzmir'İn Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkımın meydana geldiği, enkaz altında vatandaşların olduğu öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 6 binanın yıkıldığını söyledi. Öte yandan ABD Deprem Gözlemevi depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.
GÜNDEM Haberi
Son dakika! İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem!

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem İzmir'in yanı sıra çevre illerde de hissedildi.

Deprem, Seferihisar'ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir'de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor" denildi.

 

 

 

AFAD UYARDI: SMS VE İNTERNETİ KULLANIN!

 

Deprem İzmir'in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne'de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. 

BUCA VE BAYRAKLI'DA ÇÖKEN BİNALAR VAR

AA'nın haberine göre, İzmir'in Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Sarsıntıyı yaşayan Teoman Cüneyt Acar, "Deprem sırasında Gaziemir'de bir marketteydim. Bütün eşyaların düşmeye başladığını gördüm. Annem evde yakalandı. Annemi sokak kapısında gördüm herkes dışarıdaydı. Artçı depremler sırasında eve girmiştim ve kolonlarda çatlaklar olduğunu da gördüm. Buca'daki arkadaşlarımdan aldığım bilgilere göre bazı eski binalar yıkılmış durumda. 40-45 saniye sürdü sarsıntı."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Son, dakika!, İzmir'de, 6,6, büyüklüğünde, deprem!, , ,
Yorumlar
Haber Yazılımı