İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
ADD'DEN AÇIKLAMA
ADD'DEN AÇIKLAMA
YSK AÇIKLADI
YSK AÇIKLADI
Haber Detayı
25 Mayıs 2023 - Perşembe 10:32 Bu haber 1317 kez okundu
 
ŞEF VEHBİ TEZCAN'DAN TSM KONSERİ HAZIRLIĞI
Sosyal ve kültürel etkinliklerine aralıksız devam eden Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Şef Vehbi Tezcan önderliğinde Türk Sanat Müziği Yaz Konserine hazırlanıyor.
KÜLTÜR / SANAT Haberi
ŞEF VEHBİ TEZCAN'DAN TSM KONSERİ HAZIRLIĞI

İlk 7 Şubat 2023 tarihi için planlanan konser, 6 Şubatta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen Deprem felaketinden sonra 2 Haziran tarihine ertelenmişti. Şef Vehbi Tezcan yönetiminde 50 kişilik koro ekibi ve 10 kişiden oluşan saz ekibi ile çalışmalarını sürdürüyor..

 

Dernek Başkanı Dt. Hüseyin Avni Özdemir koro çalışmalarını yakından takip ederek tüm Samsunluları bu muhteşem konsere davet etti.

Koro çalışmaları hakkında bilgi veren Özdemir;
" Kıymetli Misafirler,
İnsanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı olan, bir şekilde her insana, her topluma dokunan bir kültür varlığıdır müzik...
Kaynağı ne kadar bireysel ve yöresel ise dili de bir o kadar evrenseldir müziğin Bu meyanda, insanın ruhuna doğrudan hitap eden, adeta "ruhun dili"dir müzik...

Millet olarak gönül dünyamızın tellerini titreten,aşklarımızı sevinç ve kederlerimizi notalara, makamlara, ezgilere dökerek ölümsüzleştiren "bir sihir"dir müzik.

Zira, sanatçılar ve ilim adamları popüler olmayan ticari kazanca tahvil edilemeyecek kültürel değerler tüm toplum ve insanlık adına üreten fedakarlı ve cefakar bireylerdir.

Bu vesileyle başta ŞEF VEHBİ TEZCAN olmak üzere, "Çarşambalılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu" nun bugünlere gelmesinde emeğe geçen herkese teşekür ediyorum. Türk Sanat Müziğini seven herkesi 2 Haziran da Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezine bekliyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Şef Vehbi Tezcan

Röportaj: SH Editör

Kaynak: Editör:
Etiketler: ŞEF, VEHBİ, TEZCAN'DAN, TSM, KONSERİ, HAZIRLIĞI,
Yorumlar
Haber Yazılımı