Haber Detayı
20 Ekim 2020 - Salı 06:44 Bu haber 1623 kez okundu
 
SAMSUNSPOR'UN BU LİGDE İŞİ ZOR AMA samsun haber samsundan haberler samsundanhaberler samsunhaberleri samsunhaber samsunspor samsunsporhaber yasartuncel samsunsporeskisehirspor ertugrulsaglam eskişehirspor yükselyıldırım
Yaşar Tuncel Yazdı...
- Haberi
SAMSUNSPOR'UN BU LİGDE İŞİ ZOR AMA samsun haber samsundan haberler samsundanhaberler samsunhaberleri samsunhaber samsunspor samsunsporhaber yasartuncel samsunsporeskisehirspor ertugrulsaglam eskişehirspor yükselyıldırım

Samsunspor sezon başında transfer dönemini ince eleyip sık dokuyarak geçirdi. Yapılan transferlerin birçoğunun kendini kanıtlamış ve kaliteli oyuncular olduğu konusunda da ortak fikirdeyiz. Ayrıca geçen sezonun şampiyon kadrosu ve Ertuğrul Sağlam’a da son derece güveniyoruz.  Fakat Samsunspor bu sezona beklentilerin altında bir performansla başladı.

Peki, sorun nerede?

Bugüne kadar oynamış olduğumuz beş karşılaşmaya ve oyun kalitemize bakacak olursak ortada bir tablo çiziyoruz. Bütün maçlar her türlü sonuca açık olarak ortada oynandı. İyi olmayabiliriz ama kötüde değiliz. Samsunspor’a hala güveniyor ve olumlu bakıyoruz.

 Bütün olumlu görüşlerin yanı sıra yeni transferlerimizden Kevin Boli dışında takıma uyun sorununu çözebilmiş ve potansiyelini sahaya tam olarak yansıtabilmiş bir oyuncumuzda yok.

 Yani takımımız henüz oturmadı.

Kalitesini tartışamayacağımız Savicevic, fizik gücü, oyun görüşü ve teknik kapasitesini kesik kesik izleyebildiğimiz Plumain, ileride yalnız kalan Tomane hala izleyemediğimiz Gyasi, sakatlık ve korona gibi nedenlerden dolayı hala tam kadro sahaya çıkamamış bir Samsunspor var.

Geçen sezonun en etkili bölgesi olan savunmamız özellikle İstanbulspor karşılaşmasında ciddi alarm verdi ve İstanbulspor’un transfer başarısı göstererek kadrosuna bedelsiz olarak katmayı başardığı Eduart Rroca’yı durdurmadı.

Kadromuz yeterli gibi görünse de hem uyum süreci hem sakatlıklar hem de korona gibi nedenlerden dolayı takım olma noktasında yetersiz kaldığımızı düşünüyorum. Bu şekilde giderse Samsunspor’un bu ligde işi zor ama imkansız da değil.

Bu yazımda oyun anlayışımıza ve teknik konulara fazla girmeyeceğim çünkü hem bu problemi Ertuğrul hocanın kısa süre içerisinde çözeceğine inanıyorum hem de daha önemli problemlerimiz var.  

En dikkat etmemiz gereken ciddiyetsizliğimiz takım içerisinde üst üste gelen korona vakaları.

Oyuncularımız yeterince izole olamıyor ve dışarısı ile fazla haşır neşir oluyor diye düşünüyorum.

Bu takım için büyük emekler veren Başkan Yüksel Yıldırım’ın ve Samsunspor’a büyük başarılar kazandıracağına inandığımız Ertuğrul Sağlam’ın oyuncularımızı korona konusunda daha fazla uyarması gerekirse izole olmaları konusunda yaptırıma gitmeleri gerektiği kanısındayım. 

Ayrıca hem sakatlıklara hemde korona vakalarına karşı kadro genişliğimizi yetersiz buluyorum. Umarım takımımız biran önce oturur ve devre arasına kadar ligi iyi bir konumda götürür.  Samsunspor için devre arasında takviye ve kadro derinliği oluşturulması şart.

Önümüzde henüz galibiyet yüzü görememiş Eskişehirspor maçı var. Yine eksiklerimiz olacak ama buna alışmamız ve görev alan oyuncularımız ile elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Eskişehir maçı ligde puan sıralaması, takımın ve şehrin havası açısından oldukça kritik bir maç olacak.

Samsunspor Eskişehirspor maçı oldukça kritik bir viraj. İki maç arası süre oldukça kısa olsa da umarım Samsunspor biran önce İstanbulspor maçını unutur ve bu kritik virajı kazasız bir şekilde atlatır. Lig uzun bir maraton ve henüz ortada kaybedilmiş çok şey yok.  

Umarım en kısa süre içerisinde sakatlıklarımız düzelir ve korona konusunda daha ciddi tedbirler alarak sahaya eksiksiz olarak çıkabilen bir Samsunspor izleyebiliriz.

Bu şehir Samsunspor’unda Yüksel başkanında, Ertuğrul hocanın da, oyuncuların da arkasında.

Hepimiz verilen emeklerin farkındayız ve takımın daha iyi olacağına inanıyoruz.

Eskişehirspor maçını rüzgarı arkamıza alacağımız maç olarak görüyor ve Samsunspor’umuza Eskişehirspor maçında başarılar diliyorum.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUNSPOR'UN, BU, LİGDE, İŞİ, ZOR, AMA, samsun, haber, samsundan, haberler, samsundanhaberler, samsunhaberleri, samsunhaber, samsunspor, samsunsporhaber, yasartuncel, samsunsporeskisehirspor, ertugrulsaglam, eskişehirspor, yükselyıldırım,
Yorumlar
Haber Yazılımı