Haber Detayı
10 Aralık 2020 - Perşembe 07:52 Bu haber 1846 kez okundu
 
SAMSUN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANINDA İSTANBUL VE ANKARA'YI GEÇTİ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Samsun'da koronavirüs vaka sayısının artmaya devam ettiğini söyleyerek endişe verici açıklamalarda bulundu.
- Haberi
SAMSUN YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANINDA İSTANBUL VE ANKARA'YI GEÇTİ

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Samsun'da koronavirüs vaka sayısının artmaya devam ettiğini söyleyerek endişe verici açıklamalarda bulundu. 

Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Samsun'da vaka sayıları artmaya devam ediyor. Hastaneler ve yoğun bakımlar büyük yük altında. En ufak bir gevşemeye tahammülümüz yok. Kalabalık ve kapalı ortamlar bulaşmayı kaçınılmaz kılmaktadır" dedi. 

Bundan önce zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısının 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunduğunun altını çizen Bakan Koca, "Büyüklerimizin korunmasına yönelik kısıtlamalar, toplumsal hareketliliği azaltıcı tedbirler, maske ve mesafe zorunluluğu, HES kodu aracılığıyla riskli kişi talebi, temaslı taraması ve izolasyonlar gibi bir dizi tedbirleri her geçen gün daha sıkı bir şekilde uyguluyoruz" dedi.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI KORKUNÇ

Samsun'un koronavirüs vakaları ile ilgili olarak hastanelerdeki servis doluluk oranı, yoğun bakım doluluk oranı ve solunum cihazı doluluk oranını açıklayan Bakan Koca, Samsun'daki hastanelerde yoğun bakım doluluk oranının Hatay'dan sonra en yüksek yüzdeye sahip olduğunu ve yüzde 80.8 olduğunu açıkladı.Bakan Koca'nın açıkladığı verilerde Samsun'un koronavirüs vakaları ve hastane doluluk oranlarında İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri solladığı görüldü.

"POZİTİF VAKA SAYISI 1,5 MİLYONU AŞTI"

Bugün itibariyle toplan yapılan test sayısı 20 milyonu buldu, pozitif vaka sayımız 1 buçuk milyonu aştı. Yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. Ülkemizde bundan önceki zirve olan nisan ayına göre günlük vaka sayısında 5 kattan fazla, vefatlarda yüzde 55 artış bulunmaktadır.

 

"6 İLDE VAKA SAYILARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR"

Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu'da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor. Bu durum karşısında daha sıkı tedbirler kaçınılmaz olmuştur. Bu ay başında başlayan kısıtlayıcı tedbirlerin etkisini yakından takip ediyoruz. Henüz daha ilk günlerdeyiz.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı.

50 MİLYON DOZ AŞI GELİYOR

Kovid-19 aşısı ile ilgili birkaç gün içinde teslimatın yapılmasının planlandığını kaydeden Bakan Koca, "Şimdilik ülkemize 50 milyon doz gelecektir. MRNA aşısı için de görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni bir teknoloji olmakla birlikte kısa dönem sonuçları etkili ve güvenli olarak bildirilmiştir.Bu konudaki görüşmelerimiz ve ısrarımız devam etmektedir. Aşılar başla aile sağlı merkezleri olmak üzere, sağlık kuruluşlarımızda yapılacaktır" ifalerini kullandı.

SAMSUN 6. SIRADA

Samsun'un en çok vaka artışı yaşanan iller arasında 6. sırada olduğunu dile getiren Bakan Koca, Samsun'daki hastanelerdeki servislerin doluluk oranının 64.9, yoğun bakım doluluk oranının 80.8, solunum cihazı doluluk oranının  ise 60.7 olduğunu açıkladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN, YOĞUN, BAKIM, DOLULUK, ORANINDA, İSTANBUL, VE, ANKARA'YI, GEÇTİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı