Haber Detayı
24 Aralık 2021 - Cuma 13:39 Bu haber 850 kez okundu
 
SAMSUN LİMANINA ANALİZ LABORATUVARI KURULUYOR
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Türkiye'de 10 laboratuvar tescili yapıldı. Bunlardan bir tanesi de Samsun il kontrol laboratuvarı olacak" dedi.
EKONOMİ Haberi
SAMSUN LİMANINA ANALİZ LABORATUVARI KURULUYOR

Rusya’ya ihraç edilen sebzeler Samsun Limanı'nda laboratuvar bulunmadığından, analiz için 750 km uzaklıktaki Mersin’e gönderilmek zorunda kalıyor. Bu nedenle üreticiler, tahlil sonuçları gelene kadar mağduriyet yaşıyor. Bafra Ovası’nda yetiştirilen kışlık sebze ürünleri arasında yer alan karnabahar, beyaz lahana, kırmızı lahananın yurt dışına ihraç edilmesi üreticinin yüzünü güldürürken, Samsun Limanı’nda analiz laboratuvarı olmaması nedeniyle sevkiyatlar zamanında yapılamıyor.

"Bizim görevimiz çiftçinin önünü açmak"
Üreticilerin, yaşadıkları mağduriyetlerin kalkması için 'Samsun Limanı’nda analiz laboratuvarı kurulması talepleri' karşılık buldu. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, "Yaklaşık 5 aydır takip ediyoruz. Özellikle Türkiye'de 10 laboratuvar tescili yapıldı. Bunlardan bir tanesi de Samsun il kontrol laboratuvarı olacak. Bizim görevimiz çiftçinin önünü açmak. Pazar problemimiz de çözüldükten sonra bir sıkıntımız kalmayacak" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN, LİMANINA, ANALİZ, LABORATUVARI, KURULUYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı