Haber Detayı
08 Aralık 2022 - Perşembe 08:48 Bu haber 450 kez okundu
 
Samsun Karadeniz’in incisi
Samsun Büyükşehir Belediyesi şehrin birçok noktasına yeşil alan kazandırmaya devam ediyor. Aynı zamanda temizlik ve bakım çalışmalarını da beraber yürüten ekipler yıl içerisinde 9 bin 60 ağaç ve süs bitkisini de budadı.
BELEDİYE HABER Haberi
Samsun Karadeniz’in incisi

Samsun'a yeşil kimliği kazandıran ve daha yeşil bir dokuya kavuşması için kent merkezi ve farklı noktalarında çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri 2022 yılını dolu dolu çalışma ile geçirdi.

DAHA YEŞİL BİR KENT, DAHA TEMİZ BİR HAVA

Bitki dikimini tamamen kendi personelleri ile yapan Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri tarafından Nisan ve Eylül ayları arasında 2 bin 800 ağaç, 34 bin 815 çalı bitkisi dikildi. Mayıs ayında 660 bin mevsimlik çiçek dikimi yapan ekipler kış ayında da lale ve çiçek olmak üzere 405 bin dikim yapacak. Çim ve toprak tesisi ile çim üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi bu yıl içinde de 5 bin metrekare çim üretim alanı hazırladı. Budama çalışmaları kapsamında ise 9 bin 60 ağaç ve süs bitkisi budandı. 880 ağaca form verildi. Ekiplerce ayrıca 21 bin metrekare şekil budaması yapıldı. Park alanları, yeşil alanlar, korular, millet bahçeleri ve mezarlık alanları olmak üzere 5 bin 180 dekar alanda çim biçim çalışması gerçekleştirildi. 

YEŞİL ALANLARI ARTIRIYORUZ

“Bizler gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yeşil bir Samsun'da yaşamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projeler ile şehrimizin çehresini değiştirirken, vatandaşlarımızın yaşadıkları şehirden mutlu olabilmeleri adına her geçen gün artan hizmet ağımız ile örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymaya çalışıyoruz. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerimizce yeşil alanların ilaçlanması, çalı ve ağaç budaması ve temizlik gibi birçok çalışma yürütülüyor. Ekiplerimiz tarafından 2022 yılında da bu anlamda güzel işlere imza atıldı” diyerek, “Tüm hedefimiz Samsun'a daha fazla yeşil alan kazandırmak. Vatandaşlarımızın hem kentsel ortamlarda doğayla iç içe olmalarını hem de estetik ve kültürel açıdan güzel bakış açısı kazanmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmaları tamamen kendi bünyemizdeki imkanlarla yapıyor olmamız, bize ciddi kazanımlar sağladı" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Samsun, Karadeniz’in, incisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı