Haber Detayı
13 Ocak 2021 - Çarşamba 11:01 Bu haber 1848 kez okundu
 
SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ORUÇ '' SAMSUN İÇİN AŞI PLANI HAZIR'' ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ
Türkiye’nin farklı noktalarına dağıtımı başlayan Çin’den getirilen SinoVac aşıları Samsun'a ulaştı ve hastanelere dağıtımı başladı. Samsun'a gönderilen aşı sayısının 26 bin olduğu öğrenilirken öncelik sağlık çalışanlarının olacak.
- Haberi
SAMSUN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ORUÇ '' SAMSUN İÇİN AŞI PLANI HAZIR'' ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ

Türkiye, Çin'den getirdiği 3 milyon doz koronavirüs aşısını uygulamak için son hazırlıklarını tamamladı. Samsun'a da ulaşan 26 bin aşı, İl Sağlık Müdürlüğü'nden özel araçlarla hastanelere sevk edilmeye başlandı.

 

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, koronavirüs aşılarının, kentteki hastanelere dağıtımının başladığını söyledi
 

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, koronavirüse karşı Çin'de geliştirilen ve Türkiye'ye getirilen SinoVac aşılarının, kentteki hastane ve aile sağlığı merkezlerine, özel araçlarla sevk edilmeye başladığını ifade etti. 

 

26 BİN DOZ AŞI GELDİ

 

Aşıların Samsun'a ulaştığını ve belirli noktalara dağıtımların başladığını kaydeden Oruç, "Aşıların, hastanelere ve aile sağlığı merkezlerine dağıtımı başladı. İlk etapta Samsun'a 26 bin doz aşı geldi. Aşılar İlk olarak sağlık çalışanı ve huzur evi sakinlerine yapılacak. Bundan sonraki süreçte ise Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği risk gruplarına göre aşılarımız yapılmış olacak. Aşılarımız, hastaneler, özel hastaneler, üniversite hastanesi ve aile sağlık merkezlerinde oluştuduğumuz aşı odalarında uygulanacak. Hastanelerimiz bünyesinde 265 oda hazırlandı. En kısa zamanda sağlık çalışanlarımızın aşılarını tamamlayıp, vatandaşlarımızın da aşı olmasını sağlayacağız. " dedi. 

 

REHAVETE KAPILMAYALIM

 

Aşıların gelmesi ve uygulanmaya başlaması vatandaşları rehavete sürüklememesi gerektiğinin altını çizen Oruç, "Aşı yapıldıktan sonrada tedbirimizi sağlamalıyız. Toplumsal olarak, bağışıklığımızın belirli bir seviyeye geldikten sonra bu illetten kurtulmuş olacağız" şeklinde konuştu. 

 

RANDEVU SİSTEMİ AÇILDI

 

Aşı randevu sisteminin bugün itibariyle açıldığını ifade eden Oruç, "Sağlık çalışanları, randevu MHRS sistemi üzerinden randevularını alabilirler. Hem mesai içi, hem de mesai dışı aşılamalar yapılabilecek. Huzur evi sakinlerine ise, biz giderek aşılamalarını bulundukları yerlerde yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN, İL, SAĞLIK, MÜDÜRÜ, ORUÇ, '', SAMSUN, İÇİN, AŞI, PLANI, HAZIR'', ÖNCELİK, SAĞLIK, ÇALIŞANLARININ,
Yorumlar
Haber Yazılımı